Najnovije

DA LI JE UNIŠTENO RUSKO ČUDO? Tim "Kalašnjikova" podvrgao stari mitraljez ekstremnom testu! (VIDEO)

Tim stručnjaka za oružje proizvođača oružja "Kalašnjikov koncern" stavio je mitraljez iz vremena Drugog svetskog rata na teške muke, čime je staro oružje doveo do uništenja.

Test Kalašnjikova (Foto: Jutjub)

Poznati proizvođač oružja zasigurno je razvio ukus za pravljenje vrućeg internet sadržaja, objavivši svoj novi video u popularnom serijalu "Uništitelji oružja".

Ovog puta, tim stručnjaka nabavio je mitraljez RPD iz vremena Drugog svetskog rata kalibra 7,62 × 39 mm, a dizajnirao ga je 1944. godine Vasilij Degtjarov. U Rusiji je mitraljez već odavno povučen, ali ovi mitraljezi iz sovjetske ere i njegove strane kopije i dalje su u aktivnoj upotrebi širom sveta.

Tim je za test pripremio jedanaest redenika od po 100 metaka, a mitraljez je uspeo da prožvaka većinu njih, doživevši probleme posle ispaljivanja više od 750 metaka. Mitraljez se nakon toga jako zagrijao, a njegov rukohvat se počeo pušiti, a sa njega topiti lak.

Mitraljez je uspeo da ispali osam punih redenika pre nego što se zaglavio. Rezultat je, u stvari, vrlo pristojan, budući da su napravljeni da izdrže ispaljivanje 300 metaka bez prestanka pre nego što je potrebno da se ohlade.

Poslednji metak se zaglavio u cevi i očigledno pretrpeo jak termički uticaj, opet podsetivši gledaoce zašto nikada ne bi trebalo da usmeravju oružje u bilo kojem nesigurnom smeru, a da pre toga ne provere cev.

Prema rečima strušnjaka, rastopljeni lak je najvjerovatnije ušao u komoru i naj taj način zaglavio mitraljez, dok je gasna cev bila napunjena ostacima baruta. Međutim, ostalo je nejasno da li je mitraljez dobro napravljen ili će nakon ponovnog čišćenja moći ponovo da puca.

Erdogan bi da sravni Idlib sa zemljom! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA