Najnovije

RUSI DOBILI ELEKTRONSKI RAT! Putinovi moćni sistemi napravili pakao turskim avionima i dronovima u Siriji!

Turske bespilotne letelice, koje pružaju pomoć džihadistima u ratu protiv Sirijske arapske armije (SAA) potpuno su onemogućene na severozapadu Sirije.

Rusko oružje je moćnije od turskog (Foto: Jutjub)

Lokalni mediji navode da su se turski dronovi pokazali kao potpuno beskorisni u vojnim operacijama na teritoriji zato što je Rusija odnela pobedu u elektronskom ratu protiv neprijatelja.

Jedan vojni izvor je preneo da su “turski dronovi često napadali i bombardovali područja u kojima nije bilo sirijske vojske ili kojih drugih važnih objekata, što je najverovatnije posledica pogrešnog rada GPS sistema na bespilotnim letelicama”.

Takođe, navodi se da se ovde najverovatnije radi o tome da su turske letelice presretnute, odnosno da je ruski sistem hakovao neprijateljski dron i uputio ga na pogrešnu adresu.

“Pre nekoliko dana turski lovac F-16 nije mogao da sruši sirijski Su-22 zato što su otkazale njegove komande. Moćni ruski sistemi elektronskog ratovanja iskorišćeni su protiv turskih aviona, kao i protiv bespilotnih letelica. Rusija je pomogla Siriji i odnela je još jednu pobedu nad Turskom”, naveo je ovaj vojni izvor.

Pročitajte OVDE kako je američka vojska opkolila sirijski grad.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA