Najnovije

ĐURIĆ: Takse nisu ukinute! Priština nastavlja da se poigrava

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da Aljbin Kurti nije ukinuo takse. Ne nasedajte na lažne vesti, rekao je Đurić.

Đurić (Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju)

"Premijer privremenih institucija samouprave u Prištini najavio je, da budemo sasvim precizni, samo oročenu suspenziju taksi i to uslovno, a istovremeno uvodi nove kaznene mere za naše građane i privredu, koje naziva reciprocitetom", rekao je Đurić, navodi se iz Kancelarije za KiM. 

Aljbin Kurti je najavio da će od ponoći taksa na srpske proizvode biti potpuno ukinuta i zamenjena reciprocitetom.  Više o tome čitajte OVDE.

Ovim se situacija ne deeskalira i ne vraća na stanje pre uvođenja anticivilizacijskih taksi na robu iz centralne Srbije, kaže Đurić i dodaje da se tako na perfidan način uvode do sada nepostojeće barijere za trgovinu i kretanje ljudi i robe.

Prema njegovim rečima, Priština nastavlja da se poigrava ovim pitanjem i ekonomskom perspektivom društva na Kosovu i Metohiji.

Đurić ističe da je ova odluka predstava namenjena delu međunarodne zajednice. 

"Smatram, međutim, da nikako nije vreme za mere poput onih koje je večeras usvojila Priština, već je ovo vreme kada čak i duboke i suštinske razlike sa Prištinom treba da budu po strani, i kada svi treba da snažno i neposredno sarađujemo na prevazilaženju epidemije koja ne zna za granice, političko opredeljenje, veru i naciju", rekao je Đurić.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA