Najnovije

NOVI RASKOL MEĐU ŠIPTARIMA! KURTI DOBIO VETAR U LEĐA: Isa Mustafa ostaje bez poslanika! Da li su opet Amerikanci umešali prste?

Povodom žestokog sukoba između funkcionera Demokratskog saveza Kosova Vjose Osmani i Agima Veljiua, politički analitičar iz Prištine Ramuš Tahiri kaže da je DSK u očiglednom rascepu i da bi u narednom periodu moglo da dođe do odvajanja određene frakcije unutar te partije.

Isa Mustafa nema kontrolu nad svojim poslanicima (Foto: Jutjub)

Prema rečima Tahirija, ta nova grupa bi mogla da ima oko pet poslanika u sadašnjem sazivu Skupštine Kosova.

“I u prošlosti je bilo takvih razmirica unutar DSK, ali uglavnom grupe koje su se otcepile nisu imale velikog značaja, osim grupe Nedžata Dacija koja je imala oko 16 poslaničkih mesta”, podseća Tahiri i dodaje da je potpredsednica DSK Vjosa Osmani priklonjenija Samoopredeljenju.

“Ne možemo sada tačno da predvidimo koliki će biti njen uticaj, jer u okviru političkog sistema Kosova glasovi mogu da se dobijaju pojedinačno, ali se ipak više dobija u okviru stranke unutar koje deluje pojedinac”, ukazuje politikolog Tahiri.

On primećuje i da Demokratski savez Kosova pokušava da se konsoliduje pa ne preduzima nikakve mere prema Vjosi Osmani, dok ona, kao predsednica Skupštine Kosova, vodi samostalnu politiku u ime DSK.

“Ali, ona nije u okviru krila koji u DSK vodi predsednik te partije Isa Mustafa. Pa ako budemo išli na nove izbore verovatno će Vjosa Osmani izaći samostalno. To znači da će Samoopredeljenje da jača. Oni su orijentisani prema mladim i srednjim kadrovima u DSK, kadrovima koji su nastali na Kosovu nakon 1999. godine”, kaže Tahiri.

Pročitajte OVDE kada bi u Srbiji moglo da bude ukinuto vanredno stanje.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA