Najnovije

HILJADE GLADNIH ČEKALE DA DOBIJU PAKET HRANE ZA USKRS: Potresne slike iz Amerike (VIDEO)

Deset hiljada ljudi čekalo je u automobilima u Teksasu na pakete hitne pomoći koje obezbeđuje banka hrane, jer je to za mnoge i jedini način da na stolu imaju nešto za Uskrs.

Gladna Amerika (Foto: Jujtub)

"Vozila su dolazila još u zoru i pravila redove, nezamislivo velike, bile su to reke automobila sa ljudima pogođenim ekonomskom krizom usled koronavirusa", rekao je predsednik Banke hrane iz Taksasa Erik Kuper za lokalni San Antonio Ekspres njuz koji tu vest prenosi pod naslovom "Ipak, ne možemo da nahranimo more ljudi".

Slike prepunog ogromnog parkinga snimljene iz vazduha otrežnjujuće su svedočanstvo i o ekonomskom problemu nastalom usled koronavirusa, ocenjuje list.

Banka hrane iz Teksasa, gde ima više od 10.200 pozitivnih slučajeva koronavirusa, obezbedila je pomoć za oko 10.000 porodica, koje su hranu preuzimale iz automobila pa su nesvakidašnje slike gužve u San Antoniju obišle svet.


Oko 6.000 domaćinstava se prethodno registrovalo da će doći po hranu, rekao je Kuper i dodao da se ipak njih više stotina pojavilo i bez toga u nadi da će dobiti nesto hrane.

Kuper najavljuje za sledeću nedelju još dve takve isporuke.

"Nismo mogli da odbijemo ljude, došli su, bili su na ivici suza ostali su bez posla", rekao je Kuper povodom dodele paketa hrane koja je zbog gužve trajala četiri sata duze nego što je predviđeno.

Jolanda Benavides (63) rekla je da je to "pomoć od anđela", i da ovim ona i njen suprug hrane četvoro unučića.

Oko 400 volontera, među kojima su bli i oni stariji od 80 godina, učestvovalo je u raspodeli hrane koju su ubacivali u automobile kada su im vozači prilazili.

Pročitajte OVDE   šta je rekao kineski ekspert.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA