Najnovije

KORONA ČISTI SVE PRED SOBOM! SAD prva zemlja koja je prijavila više od 2.000 smrtnih slučajeva u jednom danu!

Sjedinjene Američke Države izbrojale su više od 2000 smrtnih slučajeva od Kovid-19 za poslednja 24 sata, nadmašivši na taj način broj svih prethodnih dnevnih smrtnih slučajeva širom sveta, dok američka epidemija pokazuje male znake opadanja, navodi se u izveštaju Univerziteta "DŽons Hopkins".

SAD (Foto: Pixabay)

Nekih 2.108 novih smrtnih slučajeva prijavljeno je u petak u SAD-u, a podaci prikupljeni od strane Univerziteta pokazuju da SAD imaju ukupno preko 18.600 smrtnih slučajeva, nadmašivši tako Italiju i postavši neslavni rekorder u broju smrtnih slučajeva na globalnom nivou.

Nakon što je u četvrtak broj stradalih u četvrtak kratkotrajno opao, u petak je broj smrtni slučajeva naglo porastao, a što je bio najsmrtonosniji dan u zemlji.

Iako je američki predsednik Donald Tramp izjavio da je američka epidemija blizu svog vrhunca, poslednje projekcije Ministarstva za unutrašnju bezbednost prognoziraju nagli porast broja smrtnih slučajeva ako države i gradovi ukinu ograničenja, što bi dovelo do 200.000 smrtnih slučajeva i oko 100 miliona infekcija.

Virus koji se brzo širi zarazio je nešto oko 1,7 miliona ljudi i ubio oko 102.000 širom sveta otkad je pandemija započela krajem prošle godine, brzo se proširivši na 180 zemalja. Dok je broj inficiranih u SAD-u prešao prag od pola miliona u petak, što predstavlja skoro jednu trećinu svetskih infekcija, zemlje Evrope - Španija, Italija, Francuska i Nemačka prijavile su više od 120.000 slučajeva, a neke druge više od 20.000.

Mi doživljavamo vašu borbu protiv epidemije kao svoju! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA