Najnovije

NOVI POKUŠAJ NAPADA NA RUSIJU: Traže se dodatne mere za zaštitu! Spavajuće ćelije islamista se bude na takozvanom Kavkaskom Emiratu!

Sekretar Ruskog saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev izjavio je u petak da terorističke organizacije nisu prestale da pokušavaju prebaciti obučene i iskusne teroriste iz Sirije i Iraka u Rusiju.

DŽihadisti (Foto: Jutjub)

On je rekao, "nažalost, pretnja terorizmom i dalje postoji", a rezultat je aktivnost međunarodnih terorističkih organizacija i rada zavereničkih "spavaćih ćelija" u Rusiji koje prikupljaju sredstva za svoje aktivnosti.

Ukazao je na efikasnu upotrebu interneta od strane terorista u operacijama regrutovanja kao i u različitim njihovim aktivnostima.

Sekretar Ruskog saveta bezbednosti je rekao, „Dabur je samo prošle godine bio odsečen od objavljivanja propagandnih materijala terorističkog karaktera na 135.000 internet stranica. To je skoro dvostruko više nego u 2018. “

Patrušev se pozvao na podatke Tužilaštva, u kojima je rečeno da je zemlja prošle godine povećala broj krivičnih dela koja se odnose na regrutovanje, finansiranje i propagandu terorizma, konstatujući da je „najveći porast ovog zločina zabeležen na Uralu . "

Sekretar Saveta bezbednosti je rekao: „Zahvaljujući napornom radu obaveštajnih i agencija za sprovođenje zakona na teritoriji ove regije, u 2019. godini je obustavljeno 5 terorističkih akcija, zaustavljene su aktivnosti 6 terorističkih ćelija i uhapšeno više od 50 ljudi. u vezi sa terorizmom je identifikovano, kao što je identifikovano 5 islamskih grupa salafista. “

On je otkrio da je prošle nedelje osujećen teroristički napad koji su pripremili lokalni teroristi pripadnici međunarodne terorističke organizacije „Kavkaski Emirat“ u regionu Surgut u nezavisnom regionu Hanti-Mansijsk.

Patrušev je zaključio da „kao što vidite, situacija nije jednostavna“ i predložio je razgovor o dodatnim merama za intenziviranje rada na identifikaciji i suzbijanju aktivnosti zaverenih ćelija međunarodnih terorističkih organizacija.

Kako ruski Ka-29 dejstvuje po ciljevima pogledajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA