Najnovije

TERORISTI SE VRAĆAJU NA VLAST U PRIŠTINI, HARADINAJ I LJIMAJ U NOVOJ VLADI LAŽNE DRŽAVE! Da li iza ovog stoje SAD ili Nemačka?!

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je danas da je na sednici Glavnog odbora stranke dobio "zeleno svetlo" za formiranje koalicije sa Alijansom za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj i strankom NISMA Fatmira LJimaja, kako bi formirao novu vladu u Prištini.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

Prema pisanju prištinske Gazete ekspres, za tu odluku glasalo je 108 članova Glavnog odbora DSK, šest je bilo protiv, a od 124 člana tog tela 10 nije dalo odgovor na pitanje Mustafe da li se slažu sa tim da se pokuša formiranje vlade sa te dve parlamentarne stranke i manjinama, prenosi portal Kosovo online.

Mustafa je naveo da je na osnovu većinske odluke GO DSK konstatovao da postoji volja da ta stranka preuzme mandat na osnovu ustavnih procedura i da formira kosovsku vladu u mogućoj koaliciji sa ABK, NISMA i strankama manjinskih zajednica.

Ono što je glavno pitanje jeste ko stoji iza sve izvesnijeg povratka dvojice osvedočenih terorista Haradinaja i LJimaja? Da li Berlin, koji je navodno podržavao Haradinaja i njegove takse Srbiji, ili pak SAD koje su uklonile Ramuša sa vlasti.

Moguće je da Vašington, posle demonstracije moći i prikaza ko je glavni i ko se za sve pita na KiM, odlučio da ponovo reaktivira Hradinaja i LJimaja. To se u političkim krugovima tumači kao reakcija na sve bliskije veze Pekinga, Moskve i Beograda.

Podsetimo, Fatmir LJimaj je bivši oficir terorističke OVK i albanski političar. Haški tribunal ga je optužio za zločine protiv čovječnosti, nezakonito pritvaranje, mučenje i ubistva nad Srba i Albanaca u logoru Lapušnik kod Glogovca za vrijeme rata na Kosovu. 

Uhapšen je 18. februara 2003. u Sloveniji, a suđenje mu je počelo 15. novembra 2004. Godine 2007. je oslobođen optužbi, jer nije bilo nijednog svedoka koji bi ga teretio.

Posle toga je 2008. postao ministar transporta i telekomunikacija u vladi Hašima Tačija. Sa tog mesta je 2010. smenjen nakon što je EULEX počeo istraživati LJimaja zbog optužbi za korupciju i finansijske malverzacije.

Šta tek reći za Ramuša Haradinaja, bivšeg premijera lažne države.

On je u Hagu odgovarao za masovna ubistvo Srba na području Glođana, gde je u leto 1998. na poljoprivrednoj plantaži nađeno više od 20 leševa.

Haški sud je oslobodio Haradinaja optužbi za ratni zločin 2012. godine. Tada su Haradinaj i njegovi bivši pomoćnici Idriz Baljaj i Lahi Brahimaj pušteni na slobodu.

I ovaj put nije bilo nijednog svedoka koji bi ga teretio.

Albanija će postati azil za džihadiste iz Sirije! Više o tome OVDE!

Izvor: Tanjug

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA