Najnovije

Kineski premijer kaže da Kina čvrsto podržava borbu Poljske protiv COVID-19

Kina čvrsto podržava poljsku borbu protiv COVID-19 i spremna je za deljenje iskustva i olakšavanje kupovine i transporta kineskog sanitetskog materijala putem komercijalnih kanala, izjavio je u četvrtak uveče kineski premijer Li Kećiang u telefonskom razgovoru sa svojim poljskim kolegom Mateusom Moraveckim.

Kineski premijer Li Kećiang (desno) sastao se sa poljskim premijerom Mateusom Moraveckijem na marginama osmog sastanka lidera Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope (CEEC), u Dubrovniku, Hrvatska, 12. aprila 2019. Foto: Xinhua/Liu Weibing

Napominjući da se i Kina i Poljska trenutno suočavaju sa teškim testom pandemije COVID-19, Li je rekao da su poljska vlada i ljudi jednom pružili pomoć u ključnom trenutku borbe kineskog naroda protiv izbijanja bolesti.

Li je izrazio uverenje da će Poljska sigurno rano zaustaviti širenje COVID-19.

Kineska vlada pridaje veliki značaj zaštiti bezbednosti, zdravlja i legitimnih interesa kineskih državljana u inostranstvu i nada se da će Poljska obezbediti sigurnost i životne pogodnosti kineskih državljana u Poljskoj, rekao je Li.

Sa svoje strane, Moravecki je cenio podršku Kine poljskim antikoronavirusnim naporima, rekavši da je kvalitet sanitetskog materijala koji Kina pruža veoma dobar.

Moravecki je izrazio nadu da će Kina i dalje nuditi pogodnosti Poljskoj u oblastima kao što su kupovina sanitetskog materijala, carinjenje i prevoz, te ojačati deljenje antikoronavirusnog iskustva sa Poljskom.

Poljska će preduzeti efikasne mere kako bi obezbedila legitimna prava i interese kineskih državljana u Poljskoj, rekao je poljski premijer.

Makron vodi rat sa virusom, ali i za politički opstanak! Više o tome OVDE.

Izvor: Sinhua

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA