Najnovije

ISTRAGA PROTIV "LEVIJATANA": Advokat traži da objave necenzurisani snimak oduzimanja psa od dece (VIDEO)

Poslednja akcija udruženja "Levijatan" u kojoj su oteli psa od troje maloletnih dečaka na Dorćolu, u Beogradu, izazvala je uznemirenje javnosti u Srbiji, a u ceo postupak umešalo se Tužilaštvo i MUP koji sada vode istragu o ovom incidentu. Naime, pre nedelju dana grupa pripadnika Levijatan upala je na plac na kome živi romska porodica Garip i oduzela psa rase "staford" za koga su u početku pripadnici tog udruženja tvrdili da je ukraden od pravog vlasnika, treniran i učestvovao u borbama i mučen od strane trojice dečaka.

Bojan Savić, Građanska patrola, i oštećeni maloletnici (Foto: Jutjub)

Levijatan je objavio izmontirani snimak ove akcije u kojem se vide samo delovi njihovog razgovora sa oštećenim maloletnicima.

Psi za borbe

Posetili smo odredjenu grupaciju ljudi koji kradu pse po Beogradu i okolini, to je javna tajna jer su Beli Medvedi, vezuju ih za katance i lance, i treniraju ih tako što im vuku zaprege ili ih ostave da vise na drvetu. Kada dostignu odredjenu snagu i spremu prodaju ih za borbe odnosno kao trenažne lutke ili ih i sami puštaju u iste. Levijatan.

Posted by Fondacija Pokret Levijatan - STOP Violence on Četvrtak, 09. april 2020.

U ceo slučaj umešalo se udruženje "Građanska patrola" koje je u svom video prilogu optužilo Levijatan za protivzakonito postupanje. Naime, oštećeni dečaci tvrde da im je pas uzet uz pretnje i rasističke ispade, da su psa kupili od predhodnog vlasnika i da nikad nije učestvovao u borbama niti bio zlostavljan. Dečaci jedino priznaju da je pas bio vezan lancem ali samo da ne bi napadao ostale pse i mačke koji žive na njihovom placu. Javnost je posebno zbunila odluka “Levijatana” da oduzmu samo rasnog psa ali ne i druge životinje, mešance, ako je reč o porodici koja muči pse.

U čitav slučaj umešale su se i komšije sa Dorćola koje tvrde da dečaci vole životinje i da im se donira hrana kako bi mogli da brinu o psima. Otac dečaka kaže da su mu pripadnici "Levijatana" pretili odvođenjem jednog od sinova pa je iz straha dao dozvolu da odvedu psa jer se plađio za život deteta. Tek kad je slučaj dospeo u mediji umešala se i policija,a porodica Garip je u svojstvu oštećenih dala izjave o upadu “Levijatana” i otimanju psa.

Levijatan je ubrzo demantovao ove otužbe tvrdeći da ima svedoke cele akcije od kojih neki govore u njihovom najnovijem snimku.   

Staford iz romskog naselja

Pas za borbe je oduzet iz romskog naselja na Dorćolu koje je na livadi. Nakon toga neki bezočno lažu. Svi akteri hajke protiv Levijatana će biti procesuirani. Poslednji atom ćemo uložiti u to. Ovde smo razotkrili sve laži Nove S i gradjanske patrole izmišljenog udruženja. Molimo pre svega naše prijatelje i pratioce da odgledaju svaki sekund ovog klipa. Levijatan.

Posted by Fondacija Pokret Levijatan - STOP Violence on Sreda, 15. april 2020.

Međutim, posebno čudi da Levijatan nije objavio integralni snimak akcije za koji tvrde da postoji jer navodno snimaju sve svoje akcije od početka do kraja upravo da bi se zaštitili od kleveta. Objavljivalje takvog snimka bez montaže i pokrivanja zvuka muzikom videlo bi se da Levijatan nije prekršio zakon, pretio, želeo da odvede jednog od maloletnika i imao rasističke ispade. Ukoliko su optužbe protiv njih lažne, nije jasno zašto "Levijatan" ne izvuče keca iz rukava i objavi snimak koji bi mogao da pokaže ko govori istinu u ovoj priči?

Oštećeni i njihov advokat Dragoslav LJubičanović takođe su zatražili da “Levijatan” dostavi ceo snimak svoje akcije kako bi bio pregledan od strane MUP-a i Tužilaštva. On istovremenio najavljuje da će pas biti veštačen i da će to pokazati da li je bio mučen i učestvovao u borbama kako tvrdi “Levijatan”. Istovremeno, Levijatan najavljuje podnošenje krivičnih prijava protiv medija i drugih koji su im se suprotistavili zbog slučaja porodice Garip. 

Raniji intervju sa Bojanom Savićem koji je prvi stao u odbranu oštećenih maloletnika pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA