Najnovije

ŠIPTARI POLUDELI OD ČEKANJA NA SVOJU LAŽNU DRŽAVU: Kurti pitao Lajčaka da li je konačno ubedio Beograd!

Na kraju se dodaje da su se Kurti i Lajčak saglasili da dijalog može biti nastavljen nakon pandemije korona virusa.

Aljbin Kurti (Foto: kryeministri-ks.net)

Vršilac dužnosti premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pitao je danas u telefonskom razgovoru Miroslava Lajčaka, specijalnog izvestioca EU za dijalog Beograda i Prištine, "da li je ubedio srpsku stranu da odustane od ideje o razmeni teritorija" između Beograda i Prištine, saopštila je vlada u Prištini.

Kurti je danas, kako je potvrđeno iz vlade, razgovarao telefonom sa Lajčakom o epidemiološkoj situaciji na Kosovu i merama koje je vlada preduzela u cilju sprečavanja širenja korona virusa, kao i o nastavku dijaloga između Prištine i Beograda.

U saopštenju se navodi da je Lajčak informisao Kurtija da trenutno analizira postignute sporazume između Beograda i Prištine, kao i da vodi razgovore sa stranama koje će biti uključene u taj proceš, prenelo je Kosovo onlajn.

Kurti je s druge strane, navodi se dalje u saopštenju, rekao da je vlada trenutno fokusirana na borbu protiv KOVID-19 i da sve političke stranke na Kosovu sada moraju biti ujedinjene.

- Kurti je pitao Lajčaka i da li je ubedio srpsku stranu da odustane od ideje o razmeni teritorija između Kosova i Srbije - piše u saopštenju.

Na kraju se dodaje da su se Kurti i Lajčak saglasili da dijalog može biti nastavljen nakon pandemije korona virusa.

Lajčak je danas razgovarao s predstavnicima Srpske liste i Aljbinom Kurtijem o nastavku dijaloga kao i o borbi protiv korona virusa.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Srpske liste objavljeno je da su predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednik stranke Igor Simić razgovarali sa Lajčakom o zajedničkim naporima za suzbijanje pandemije, kao i o potrebi da se spreče bilo kakve jednostrane akcije koje mogu dodatno da otežaju dijalog.

Lajčak takođe je na svom Tviter nalogu podelio tu vest i istakao da je obavio koristan razgovor sa Rakićem i Kurtijem, kao i da su teme bile nastavak dijaloga i borba protiv korona virusa.

Ukidanje vanrednog stanja zavisi samo od jedne stvari! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA