Najnovije

DOKTOR TIODOROVIĆ: "Sa gvozdenom disciplinom do kraja nedelje najoptimističniji scenario"

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je da je situacija tokom pandemije koronavirusa u Srbiji dobra, ali da je i dalje neophodna velika disciplina.

Branislav Tiodorović (Foto: Jutjub)

Vojvodina i Beograd smiruju situaciju, prema njegovim procenama, međutim dodaje i: "Jug Srbije kasni za onim što se događalo na severu zemlje i Beogradu."

Optimizam možemo i, kako pokazuju, poslednji podaci, očekivati za jug.

"Situacija se smiruje, imamo utisak kada vidimo rezultate tesitranja obavjenih preko doma zdravlja u Nišu, može se zaključiti, da iako se broj testiranih ne smanjuje, imamo smanjenje broja pozitivnih. Dovoljno govori da se situacija smiruje, narod pridržava i zdravstvena služba dobro obavlja posao", rekao je Tiodorović u Jutarnjem programu TV Prva.

Krenulo je ka pobedi, ali igra se i drugo poluvreme u kom nema opuštanja, napominje on.

"Može se reći da sad sve više i više pobeđujemo virus. Ali, ne možemo reći da je sada sve zaveršeno, moramo i dalje da budemo pod velikom tenzijom, posebno u mestima poput domova za stare. Ako kontrolišemo situaciju, imaćemo situaciju do kraja nedelje da dođemo do jedne potpuno kontrolisane bolesti."

"Sa gvozdenom disciplinom do kraja nedelje smo u najoptimisitičnijem scenariju. U maju bi bili sa ponekim sporadičnim slučajem", ističe Tiodorović.

"Moram da vudem vrlo oprezan. Jesmo predvideli ovakav scenario. Kakav se dobija je pravi srpski, izbegli smo italijanski. Žleli bismo da budemo što bolji. Predviđali smo ovakvu situaciju, od predviđanja, to je neki srednji scenari, ali moramo da držimo distancu i držimo se svake preporuke za ponašanje stanovnika.", rekao je on.

Kako je rekao izgled za vakcinu protiv kovida 19 postoji do kraja godine, ali objektivnije je očekivati sledeće godine.

"Epidemija je Božija opomena, pouku moramo izvući!" Više o tome OVDE.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA