Najnovije

"Vojska Srbije u potpunosti ipunjava sve zadatke!"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas na Vaskrs Generalštab Vojske Srbije gde se, nakon sastanka sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem i najodgovornijim starešinama naše vojske uverio da Vojska Srbije izvršava sve planirane zadatke.

Vojska Srbije (Foto: mod.gov.rs)

Ministar Vulin je nakon referisanja istakao da su svi pripadnici Vojske Srbije i danas na svojim dužnostima i čuvaju našu zemlju bez obzira da li je to borba sa virusom Kovid-19, bez obzira da li su u Kopnenoj zoni bezbednosti, da li čuvaju naše nebo ili našu granicu.

- Svi pripadnici Vojske Srbije u mirovnim misijama širom sveta su dobro, svi su zdravi i obavljaju svoje redovne dužnosti. Svi naši pripadnici u Kopnenoj zoni bezbednosti su spremni, sposobni, zdravi i obavljaju sve svoje dužnosti – naglasio je ministar Vulin.

Vojska Srbije je pokazala koliki je oslonac svojoj zemlji u ovim teškim trenucima, istakao je ministar Vulin, i pokazala da nema slobodne, suverene i uspešne zemlje koja nema snažnu, obučenu i spremnu vojsku.

- Svim pripadnicima Vojske Srbije i svim pravoslavnim vernicima čestitam Vaskrs, želim im da ga provode srećno, zdravi i da ga provode razmišljajući i o Srbima bez obzira gde oni žive. Svim Srbima u Republici Srpskoj, Crnog Gori, Severnoj Makedoniji, našim dragim Srbima na prostoru Kosova i Metohije, u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Rumuniji, gde god Srbi da žive, želim im da ovaj praznik provode u zdravlju, da ga provode sa svojim porodicama i da znaju da njihova Srbija uvek misli na njih. Gde god bili, šta god radili, dragi naši Srbi, mi smo tu. Hristos voskrese! – poručio je ministar Vulin.

Načelnik Generalštaba general Mojsilović je istakao da je danas u Generalštabu ministru odbrane referisano o stanju, ne samo na teritoriji Republike Srbije i borbi protiv Kovid-19, već i u jedinicama.

- Danas smo iskoristili priliku da se čujemo sa našim predstavnicima u multinacinalnim operacijama. Prema dobijenim izveštajima, stanje je redovno, zdravstveno stanje naših pripadnika je dobro, stabilno i pod kontrolom. Imajući u vidu sve ono što Vojska Srbije u poslednjih mesec i po dana radi, možemo da zaključimo da u potpunosti kontrolišemo zdravstveno stanje naših pripadnika u Vojsci Srbije i u potpunosti kontrolišemo stanje na našoj teritoriji u delu koji se odnosi na zadatke dodeljene Vojsci Srbije. Svim pripadnicima Vojske Srbije i svim građanima Republike Srbije čestitam najradosniji praznik, tradicioinalnim srpskim pozdravom „Hristos voskrese“ – poručio je general Mojsilović.

Tokom današnjeg referisanja, Tim za komandovanje snagama Vojske Srbije ministru odbrane podneo je izveštaj o preduzetim merama i angažovanju vojske na pružanju podrške civilnim vlastima na sprečavanju širenja virusne infekcije Kovid-19.

Izveštaje su, putem video linka podneli i stariji nacionalni predstavnici iz mirovnih misija u kojima su angažovani pripadnici Vojske Srbije, obavestivši ministra odbrane da je stanje redovno, da ljudstvo izvršava sve definisane zadatke i da su svi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su u angažovani u tim mirovnim misijama bezbedni.

Vaskrsenje Hristovo priziv na preobražaj i vaskrsenje! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA