Najnovije

SRBIJA I RUSIJA GRADE VAZDUŠNI MOST! Prvi "iljušini" stižu već u petak! Moskva hitno šalje pomoć Beogradu

Zbog isporuke humanitarne pomoći Srbiji između dve zemlje biće izgrađen vazdušni most, a ruski avioni će u naredna dva dana – petak i subotu – dopremati svu medicinsku pomoć. Već sutra u Srbiju stiže osam ruskih lekara i drugog osoblja, kao i oprema za dezinfekciju.

Humanitarna pomoć iz Moskve u Beograd biće dopremljena avionima Iljušin (Foto: Jutjub)

Prvi „iljušini“ sa medicinskom pomoći koju Rusija šalje Srbiji zbog rastuće pandemije korona virusa stižu u Beograd već u petak, 3. aprila. Obim ruske pomoći Srbiji zvanično nije saopšten, ali izvori navode da je reč o „ogromnom italijanskom tipu pomoći“.

Kremlj je prethodno saopštio da je u duhu tradicionalno prijateljskih rusko-srpskih odnosa dogovoreno da se pruži humanitarna pomoć Srbiji u cilju borbe protiv širenja infekcije. Ta pomoć, kako se navodi, uključuje i slanje stručnjaka i biće realizovana na liniji Ministarstva odbrane Rusije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon telefonskog razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, rekao da je današnji razgovor potvrda izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva dveju zemalja, ali i pokazatelj obostrane solidarnosti i međusobnog poverenja da zajedničkim snagama suzbijemo velikog, nevidljivog neprijatelja kakav je kovid 19.

Pročitajte OVDE šta je Branimir Nestorović poručio građanima Srbije.

Izvor: rs.sputniknews. com 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA