Najnovije

ZAVRŠEN HITAN RAZGOVOR VUČIĆA I PUTINA: Predsednik Rusije obećao značajnu pomoć bratskom srpskom narodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a nakon toga objavio da je u razgovoru potvrđeno prijateljstvo i da u Srbiju stiže značajna pomoć te zemlje.

Putin i Vučić (Foto: Jutjub)

Predsednik Vučić zahvalio je predsedniku Putinu na tome što, i pored brojnih obaveza i krize, koja je zadesila Rusiju i svet, misli na Srbiju i prijateljski srpski narod, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Rekao je da je današnji razgovor potvrda izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva dveju zemalja, ali i pokazatelj obostrane solidarnosti i međusobnog poverenja da zajedničkim snagama suzbijemo velikog, nevidljivog neprijatelja kakav je Kovid-19.

Predsednik Putin je izrazio solidarnost i obećao značajnu pomoć i podršku srpskoj državi i građanima Srbije u borbi protiv koronavirusa, koja će podrazumevati i to da Rusija pošalje svoje lekare i stručnjake za dezinfekciju objekata.

Predsednici Vučić i Putin saglasili su se da su odnosi Srbije i Rusije odnosi iskrenog poverenja.

Dvojica državnika su naglasili neophodnost svog skorog susreta, i to odmah pošto zajedničkim snagama pobede pandemiju Kovid-19.

Pročitajte OVDE šta je doktorka Danica Grujičić poručila građanima Srbije.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA