Najnovije

DRAMA NA NEBU IZNAD SREDOZEMLJA: Američka i ruska avijacija oči u oči! (VIDEO)

Šesta flote američke Ratne mornarice objavila je na društvenoj mreži Tviter video na kojem se vidi kako se ruski lovac Su-35 približio američkom patrolnom avionu P-8A „Posejdon“ iznad Sredozemnog mora.

Ruski ratni avioni (Foto: Jutjub)

Rusko Ministarstvo odbrane je ranije danas saopštilo da je ruski lovac koji je poleteo iz baze Hmejmim, identifikovao letelicu iznad neutralnih voda Sredozemnog mora kao američki avion i da se, nakon što ga je ispratio iz te oblasti, vratio na aerodrom.

„Oko 14 sati 19. aprila ruska sredstva vazdušne kontrole prostranstva iznad neutralnih voda Sredozemnog mora detektovala su metu koja se kretala u pravcu ruskih vojnih objekata u Siriji“, saopštilo je Ministarstvo i dodalo da je radi identifikacije letelice upućen lovac iz baze Hmejmim.

Pilot ruskog aviona je, kako se navodi, nakon što se približio meti, identifikovao broj letelice i utvrdio da avion pripada američkim vazdušnim snagama.

Nakon što je ispratio avion iz te oblasti, ruski lovac se vratio na aerodrom, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo, takođe, ističe da su svi letovi ruskih vazdušnih snaga u potpunoj saglasnosti sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostranstva iznad neutralnih voda.

Prethodno je američka vojska navela da se ruski lovac Su-35 u nedelju opasno približio američkom patrolnom avionu P-8A „Posejdon“ iznad Sredozemnog mora.

„Avion P-8A ’Posejdon‘, Ratne mornarice SAD, leteo je 19. aprila u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Sredozemnog mora. Tokom 100 minuta leta dva puta ga je presreo ruski Su-35“, navodi se u saopštenju 6. Flote američke Ratne mornarice.

Iran najavljuje da ima napadačke bespilotne letelice s dometom do 1.500 km! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA