Najnovije

ORUŽJE JE SPREMNO, ČEKAMO VAŠ POGREŠAN POTEZ: Iran povećao domet svojih raketa usred tenzija sa Amerikom!

Iran je u ponedeljak objavio da je uspeo da poveća domet svojih mornaričkih projektila na 700 km, usred rastućih tenzija u zalivskim vodama između Islamske Republike Iran i Sjedinjenih Država.

Iranska raketa (Foto: Sinhua)

"Sada imamo rakete i torpeda more-more sa dometom od 700 km", rekao je Admiral Ali Reza Tanskiri, komandant Iranske revolucionarne garde.

Tanskiri je rekao da je Iran postigao napredak u raznim vojnim sektorima, uključujući pomorsko oružje, i dodao: "Ponosni smo što se sva naša vojna sposobnost i oprema proizvode u zemlji i ne zavisimo od drugih u inostranstvu."

Ova najava dolazi na pozadinu novog talasa tenzija između Irana i Sjedinjenih Država u vodama zaliva.

15. aprila američka vojska objavila je da je 11 čamaca Iranske revolucionarne garde izvelo "opasan pristup i uznemiravanje" broda američke mornarice.

Sjedinjene Države ocenile su postupke iranskih brodova u međunarodnim vodama u severnom arapskom zalivu "opasnim i provokativnim".

Sa svoje strane, Iranska revolucionarna garda je ovaj događaj opisala kao "holivudski", rekavši: "Mi preporučujemo Amerikancima da usvoje navigacijske protokole i međunarodne zakone i da se suzdrže od objavljivanja laži i izmišljanja."

Revolucionarna garda obećala je da će odlučno odgovoriti na bilo kakvu aritmetičku grešku američke flote u zalivskim vodama.

Kako je Erdogan zapretio Asadu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA