Najnovije

POGLED U BUDUĆNOST LETENJA AVIONOM: Da li ćemo ovako putovati? (FOTO)

Pred naletom pandemije koronavirusa, među prvima je poklekla upravo vazduhoplovna industrija. Najveći broj avio-kompanija je smanjilo promet, a neke su ga potpuno ukinule, dok se druge trude da učine što sigurnije putovanje onima koji moraju jer sigurno putovanje, pogotovo u današnje vreme, nije potreba, nego nužnost. Avio-kompanije se, kao i svi mi, prilagođavaju situaciji i svakodnevno donose nova uputstva o tome kako valja postupati u određenoj situaciji.

Avion (Foto: Pixabay)

Tako je na primer, Kanada donela odluku koja stupa na snagu 20. aprila od 12 časova kojom zahteva da avio-putnici putuju sa zaštitnim maskama za lice. Oni moraju stalno da nose maske preko nosa i usta, jer u avionima nije moguća propisana fizička distanca. Takođe, putnici su u obavezi da koriste sopstvenu propisanu opremu ili im neće biti dozvoljeno da putuju.

Neizvesno je kako će ubuduće izgledati let avionom i da li će nošenje maski možda na kraju postati uobičajeno.

Filipin erlajns je prva avio-kompanija koja ima specijalno dizajniranu i prilagođenu zaštitnu opremu koju je uradio poznati filipinski dizajner Edvin Tan. Ova kompanija za sada obavlja samo letove radi vraćanja svojih građana, dok su do 30. aprila obustavljeni svi ostali međunarodni letovi.

I dok je Filipin erlajns prvi koji ima kompletnu marku zaštitne opreme, Kina Istern je početkom marta predstavila brendirane maske za lice svojim posadama.

Emirejts i Dubai helt autoriti (DHA) udružili su se kako bi uveli nove mere predostrožnosti na odabranim letovima. Praksa je da se svi putnici testiraju na virus, vađenjem krvi pre polaska na put. Na šalterima za prijavu postavljene su zaštitne barijere koje pružaju dodatne mere bezbednosti za putnike i zaposlene. Rukavice, maske i sredstva za čišćenje ruku obavezni su za sve zaposlene na aerodromu. Putnici su dužni da nose svoje maske kada su na aerodromu i u avionu.

Mnogi se više ne pitaju kada će se putovanja vratiti u normalne tokove, već da li će se ikada vratiti normalnoj rutini.

Hoće li socijalno distanciranje biti nova norma? Da li ćemo nositi maske za lice tokom celog putovanja? Da li će biti zdravstvenog pregleda pre svakog leta? Pitanja su na koja još niko ne može da odgovori sa sigurnošću.

Da li postoji oružje koje može da izmeni ponašanje vojske i civila i onesposobi ih za akciju, saznajte OVDE.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA