Najnovije

U POMOĆ VENECUELI PROTIV AMERIKE: Rusija šalje podmornice i ratne brodove! Nećemo dozvoliti da ih Vašington blokira!

Ruska Federacija traži način da razbije trenutnu pomorsku blokadu Venecuele.

Ruska podmornica (Foto: RIA)

Prema ruskoj publikaciji Avia.Pro, Rusija je spremna da probije blokadu Venecuele i koristiće sva pomorska sredstva neophodna za to.

„Kao što sledi iz podataka koje su dostavile venecuelanske vlasti, Rusija je spremna pružiti Bolivarskoj republici potrebnu podršku i pomoć ako Sjedinjene Države žele da organiziraju blokadu mora ove zemlje. S obzirom na udaljenost Rusije od Venecuele, stručnjaci ne isključuju da Moskva može poslati svoju flotu u ovaj region, štaviše, govorimo ne samo o ratnim brodovima, već i o podmornicama “, izvestio je Avia.Pro.

Avia.Pro, pozivajući se na zvanični izvor venecuelanskih vlasti, rekla je da se „moramo vratiti pitanju američke blokade oko Venecuele koja bi trebalo da blokira trgovinu drogom iz ove zemlje. Naša analiza pokazuje da su optužbe i napadi Vašingtona protiv Karakasa lažni. Verujemo da one ne odgovaraju stvarnosti i verovatno je da neće ispuniti zaključke i procene relevantnih institucija UN-a."

Publikacija tvrdi da će SAD pokušati zatvoriti Venecuelu od Rusije, jer je to Ruskoj Federaciji od izuzetne važnosti.

"Odbacivanjem ruskog uticaja na takve zemlje kao što je Venecuela, Sjedinjene Države će to iraditi zatvaranjem prolaza ruskih ratnih brodova u ovaj region, a uz to će smanjiti verovatnoću da će Rusija u budućnosti ovde moći da rangira svoje balističke i krstareće rakete", Dodao je specijalista Avia.Pro.

Na Putina pokušan atentat, više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA