Najnovije

Kradljivci identiteta!

"Nadvilo se crno vreme opadanja,,zapisao je Dis. Crno da crnje ne može biti. Vrijeme kada Edi Rama u Crnoj Gori kaže da se osjeća kao u svojoj kući i zahvaljuje se na savezništvu tokom bombardovanja. Samim tim Crna Gora nije kuća nas koji živimo u njoj, već svratište.

Eraković (Foto: Helm Kast)

Piše: Velimir Eraković

Predsjednik Crne Gore nema legitimitet, jer je usvajanjem zakona o slobodi vjeroispovjest grubo prekršio ustav. Znači,kućom gazduje politički diletant i vođa kriminalne organizacije DPS. Kome treba takva kuća? Srbima ne. Nema kuće bez temelja. Nema perspektivne budućnosti bez temeljne prošlosti i nema države bez jake podloge i istorije. 

Najveći problem montenegrina je temelj. Vlast se odrekla izvornih vrijednosti i nametnula neke nove, potpuno bezumne. Crna Gora je imala prošlost, tradiciju, slavnu istoriju i nadu. Crna Gora nastala na srpskom temelju i srpskoj kulturi. Nastala na Kosovskom mitu i utemeljena kroz junaštva na Martinićima, Krusima, Grahovcu, Vučijem dolu i Mojkovcu. Utemeljena na junacima i vitezovima kakav je između ostalih bio Vuk Mićunović. Mićunović je simbol heroja oslonjenog na svoje junaštvo i Gospoda. Zašto umrijeti kao nemoćni starac, kaže Mićunović kad se može vječno živjeti kao besmrtni Miloš Obilić? Ta Crna Gora je svoje istinsko postojanje zapečatila ćirilicom, Srpskom pravoslavnom crkvom, ljubavi prema Rusiji, postom, molitvom i stradanjem za krst časni. Postala je i opstala na na herojima koji su živjeli i umirali za svoje ideale.

"Svi mi moramo imati neki ideal koji će upravljati našim ponašanjem i zadovoljiti nas,ali on nije materijalan  bez obzira na to dali je vjera, umjetnost, znanje ili bilo šta drugo, samo je važno da djeluje kao nematerijalna sila. Taj ideal je duh i stvarni temelj,,. Ako ovako misli najveći Srpski naučnik Nikola Tesla, zašto bi mali, neuki, podli i bezlični političari pravili nešto što nema podlogu? Kroatofilni Crnogorci imaju državu bez temelja, bez istorije, bez jezika, sa sektom koju zovu crkva, bez prošlosti i budućnosti. Zakonom o slobodi vjeroispovjest žele da od Srba ukradu crkvu, prekroje istoriju, otmu nam identitet i pokušaju da na našem, naprave svoj oslonac. 

Poslednjim činom napada na Svetinje su dotakli dno. Međutim,to ne čudi jer Đukanović u sebi nosi taj konvertitski gen. NJegov predak je držao visoko podignutu ruku na fašistički pozdrav kada su Italijani marširali Cetinjem i bili posipani cvijećem. Da bi sakrio svoju bruku, naziva časne i čestite patriote izdajnicima i proglašava ih za državne neprijatelje. Svu otimačinu, lopovluk, korupciju i kriminal za ovih trideset godina želi da prikrije članstvom u NATO. Montenegrini nemaju temelj, ali ni naš neće ukrasti. Srpski, izvorni, vjekovni i neuništivi. Bez obzira na NATO naš je jak, satkan od svetih grobova iz svih ratova i nevine krvi prolivene za slobodu. Imamo ga u velikim pobjedama i porazima. Na našu veliku žalost i muku, u tom temelju su sve žrtve mučenika starih i novih i u njemu je krv onih koje je NATO pobio u Crnoj Gori. Nema naroda koji prašta kad mu ubijate djecu. Nema države koja negira svoje stradanje. Naš temelj ne dirajte. Naše Svetinje ne dirajte, jer ćete u osinjak dohvatiti. 

A ti Milo,pogledaj se u ogledalo i tu ćeš vidjeti izdajnika. Ili razbi sva koja imaš po luksuznim vilama i stanovima, reci Dušku Markoviću, neka i on razbije svoja, ako se uopšte možete pogledati u njima. U potrazi za izdajnicima završiće u citatu igumana Stefana koji nam je u amanet ostavio Lovćenski tajnovidac i Vladika srpski Rade.,”Niko srećan,a niko dovoljan. Niko miran,a niko spokojan. Sve se čovjek bruka sa čovjekom. Gleda majmun sebe u zrcalo."

Manevar Rusije naterao svet na masovnu evakuaciju zlata iz SAD. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA