Najnovije

VOJSKA SRBIJE POSTUPILA U SKLADU SA ZAKONOM! Vulin: Migranti u kampovima dok se ne donese druga odluka

Migranti će biti 24 časa zatvoreni u svojim kampovima, dokle god se ne donese druga odluka, a ona će biti doneta na osnovu odluke nadležnih zdravstvenih vlasti, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin (Foto: Ministratsvo odbrane Srbije)

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je juče obišao pripadnike Vojske Srbije angažovane na zadacima obezbeđenja centra za prihvat migranata u Adaševcima kod Šida.

Kako je kazao, pored svih svojih redovnih obaveza, VS u vanrednom stanju obezbeđuje i 20 prihvatnih kampova i centara za smeštaj migranata.

- Više od 8.000 migranata nalazi se u našoj zemlji i za njih važi režim 24-časovnog zatvaranja u migrantske kampove. Imali smo, nažalost, nekoliko incidenata. Prekjuče se desio poslednji, kada je grupa migranata pokušala da pobegne. Vojska Srbije i njeni pripadnici postupili su u skladu sa zakonom, u skladu sa pravilima službe - naveo je Vulin.

On je istakao da niko nije povređen i poručio da će svako ko pokuša da naruši red i ne poštuje zakon, biti zaustavljen odgovarajućom primenom sile.

Kojom dinamikom će se život u Srbiji vraćati u normalu pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA