Najnovije

EVAKUIŠE SE BELA KUĆA, TRAMP IDE U BUNKER: Isplivali tajni planovi vojske SAD! (FOTO)

Zbog pandemije korona virusa, u SAD je sve veći strah da bi bolest mogla da obogalji i mnoge značajne institucije poput Kongresa ili Vrhovnog suda, pa je zbog toga planirano da na snagu stupi plan koji podrazumeva i evakuaciju Bele kuće i premeštanje lidera na udaljene lokacije i karantine.

Donald Tramp u Beloj kući (Foto: Flickr)

Strahuje se i od porasta nasilja ili nestašica hrane, a sa ovakvim problemom se i vojska suočava prvi put. Kako prenosi NJuzvik, još pre 3 nedelje je naređeno da se pripreme koraci za aktivaciju Tajnog plana koji bi ne samo zaštitio Vašington već bi vojska dobila veća ovlašćenja.

Kako će ovaj sistem funkcionisati i pod kojim uslovima bi Tramp bio primoran da napusti Belu kuću i ode u podzemni bunker?

Sam Tramp je 17. aprila aktivirao plan za evakuaciju Bele kuće i federalnih agencija koje se nalaze u gradu Vašingtonu u celini.

U punu borbenu pripravnost stavljena je jedinica NCR (National Capital Region /Nacionalni prestonički region), koja ima status združene armijske grupe (JTF – Joint Task Force) u kojoj je do 10.000 ljudi. Većina njih su rezervni oficiri koji ne nose uniforme, ali jezgro grupe čine odredi komandosa i pripadnici stražarske službe koji moraju biti u stalnoj pripravnosti.

To je mobilizaciona mera koja se sprovodi samo u vanrednim okolnostima.

Postoji i takozvani JEEP – plan evakuacije Pentagona u vanrednim situacijama koji stupa na snagu po posebnoj naredbi šefa države.

Predstavnik Nacionalne garde Ilinoisa Adam Kovalski rekao je: „Mi smo jedinica za brze intervencije koja može mobilisati i druge snage oko Vašingtona radi evakuacije ljudi. Mi smo nešto kao veliki taksi koji garantuje da će svi stići na odredište“.

Tajni protokoli 

Ranije, američki zvaničnici nisu isključili rizik da brzo širenje korona virusa poremeti rad vlasti.

NCR ima sada na raspolaganju i helikoptere "blek hok" pristigle iz Ilinoisa.

Jedan od bivših visokih oficira rekao je NJuzviku pod uslovom da ostane anoniman: „Niko ne želi razgovara o evakuaciji, pogotovo kada nema kuda”.

Svi američki planovi za evakuaciju saveznih vlasti računaju sa svetskim ratom ili velikim terorističkim napadom. U tim slučajevima, JTF-NCR preuzima zaštitu Vašingtona na kopnu, u vazduhu, a u nekim slučajevima i na vodi, i obezbeđuje evakuaciju predsednika SAD, vlade i vojne komande na planinu Čejen.

U isto vreme, avion br. 2, u kojem je potpredsednik SAD, stalno ostaje u vazduhu iznad centralnih oblasti Sjedinjenih Država kao alternativni centar moći i komande, ako na zemlji nešto pođe po zlu.

Prema tajnim protokolima, aktivirana jedinica nacionalne bezbednosti bi trebalo da „u slučaju atomskog udara“ ili drugog napada na Vašington prvo osigura bezbednost federalnih i ogradi ih od „građanskih nemira“.

Pod „nuklearnim udarom“ u američkim dokumentima ne podrazumeva se samo treći svetski rat, već i jedna detonacija nuklearnog projektila ili nešto takve snage u režiji terorista.

Građanski nemiri 

Polazi se od pretpostavke da su građanski nemiri u takvim okolnostima neizbežni.

U takvim okolnostima, JTF-NCR bi imale zadatak da uguše nemire i da iz Vašingtona izvedu najvažnije državne i političke funkcionere.

Sada je komanda nad „odbranom Vašingtona“ poverena general-majoru Omaru DŽonsu.

Pod njegovom komandom sad su i pojačanja u vidu specijalnih odreda iz susednih država Virdžinije i Merilenda.

U vazduhoplovnu bazu „Endrjus“ stigla je helikopterska brigade iz Ilinoisa. Za odbranu Bele kuće odgovoran je i 911. inženjerski odred.

Pentagon se nije preterano oglašavao o navodima NJuzvika, a jednom prilikom su negirali da su takvi planovi aktivirani, prenosi NJuzvik.

Zaražen čovek pokušao da pobegne, pa ga upucali na granici! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA