Najnovije

VAŠINGTON TAJMS: Vreme je da pustimo Klintonovu lažnu državu da propadne u sopstvenoj krvi!

Već smo pisali o tome da je ugledni "Vašington tajms" plasirao priču o Kosovu koja je podigla dosta prašine, zbog čega je reagovao politički analitičar, pisac i osnivač portala „Sbunker” iz Prištine, Agon Malići.

Priština (Foto: Jutjub)

Istina boli, stoga je njegova burna reakcija možda opravdana, a kada se pogleda šta tačno piše u tom ne samo tekstu, već i možemo slobodno reći delu, jasno zbog čega Malići nije mogao da se kontroliše na društvenoj mreži Tviter.

- Vučićeva lobistička mašinerija u Vašingtonu oslanja se na krajnje desne i islamofobne istraživačke centre koji će dodatno pojačati navode o Kosovu kao mestu "hrišćanske mržnje". OVK kao "islamistička pobuna" i ostalo što se piše poziva na okončanje američkog vojnog prisustva - poručio je Malići na Tviteru.

Reči iz "Tajmsa" prenosimo u celosti:

"Poput političkog zabavnog parka, statua od 15 metara Bila Klintona koji maše nalazi se u Bulevaru Bila Klintona, nedaleko od butika odeće Hilari. Metalno poprsje bivše sekretarke Medlin Olbrajt, vreba u parku u blizini. Izvan grada, u blizini američke vojne baze, deo puta dug 20 kilometara nazvan je po pokojnom sinu DŽoa Bajdena. Kongresmen iz Bronska, Eliot Ejndžel, ne samo da je dobio sopstveni bulevar, već je zaradio svoje lice na poštanskoj marci.

Ovo je stvarno. Sve je to omogućeno uz pomoć dve milijarde dolara američkih poreskih obveznika. Tome dodajte veliki račun za američke trupe - ne da bi zaštitili mesto od stranih osvajača ili osigurali vitalne američke interese - već da meštani ne bi ubijali jedni druge. Cirkus se zove Kosovo.

Kosovo je neprekidna zbrka. NJeni ljudi, ruglo nepomirljivih kultura, istorijski se ne mogu snaći bez nekog oblika diktatora ili vojne okupacije. Svaka strana se etnički „čisti“ od druge u građanskom ratnom užasu između etničkih albanskih muslimana i etničkih srpskih hrišćana. Albanska većina je izbacila većinu hrišćana - do kojih jedva u svetu da je bilo stalo - i proglasila nezavisnost od Srbije.

Otcepljena provincija koja nema more, ima stratešku vrednost prema Sjedinjenim Državama. Manja je od polovine površine Vermonta, Kosovo - populacija gotovo veličine Bronksa. To je mesto sa pet službenih jezika, sa dve abecede. Osamdeset procenata mladih ljudi ne radi. Najpoznatiji kosovski izvoz su džihadisti.

Pre nešto više od dve decenije, krvavi građanski rat na Kosovu protiv hrišćana i oštar odgovor hrišćanskih Srba naterali su kongresmena Engela da ubedi gospođu Olbrajt i gospodina Klintona da upotrebe američku silu za poraz hrišćanske strane. Gospodin Klinton koristio je NATO kao "smokvin list" kako bi vodio kampanju bombardovanja s ljubavlju zvanom "Medlinin rat" i kako bi zaustavio krvoproliće.

Humanitarno bombardovanje donelo je autonomiju Kosovu, ali bombe nisu bile dovoljne: Islamistička pobuna, Oslobodilačka vojska Kosova (OVK) izvela je gerilske operacije na terenu kako bi oblikovala novu pobunjeničku vladu. Mnogi američki zvaničnici su u to vreme OVK smatrali islamističkom terorističkom grupom, ali gospodin Engel nije bio uznemiren. Sedeo je u Odboru za spoljne poslove Doma da bi sponzorisao zakonodavstvo za finansiranje OVK. To je sigurno pomoglo da gospodin Engel zasluži sliku na kosovskoj poštanskoj marki.

Nakon rata, meštani su još jednom dokazali da ne mogu da se slažu i da im treba naoružana "babica". Gospodin Klinton doveo je američke trupe s evropskim saveznicima koji su leteli pod NATO zastavom i apsurdno pozvao ruske trupe da "pomognu". Nespretnost je umalo rezultovala vojnim sukobom NATO-a s Rusijom.

Sa Sjedinjenim Državama i savezničkim kopnenim snagama koje pružaju vojnu brigu o deci, godinama se vukao "mirovni proces", tokom koga je secesionistička pokrajina 2008. odstupila od Srbije i proglasila nezavisnost zahvaljujući američkim trupama, koje su obezbedile da mirovni proces i dalje bude odugovlačen, beskrajno.

Videvši da je Rusija iskoristila i obnovila svoje vekovne veze sa Srbijom, ali da su tu i Kinezi u potrazi za evropskim uporištem, Trampova administracija pokušava da izvuče Sjedinjene Države iz kosovskog nereda i privuče Srbiju prema Zapadu. Srbija, iako mala, ostaje središte koje povezuje jugoistočnu i srednju Evropu, a delimični kopneni most iz centralne Evrope, od Crnog mora sa dominacijom Rusije i Turske, prema Sredozemlju.

Ali oni koji podržavaju Kosovo ne žele ništa od toga. U Vašingtonu žele da spasu "Klintonov status kvo". Jedan od njih nazvao je Kosovo "najameričkijom zemljom u Evropi.", da bi drugi dodao naziv "najpro-američka zemlja na svetu".

To bi mogla da bude istina sve dok glupi Amerikanci nastavljaju s pumpanjem novca i pružanjem vojne zaštite od hrišćana. Ali to se ne slaže sa statusom Kosova kao najvećim centrom za regrutovanje stanovništva po glavi stanovnika kada je reč o džihadističkim teroristima.

Sada, dugogodišnji pobornici "Klintonove mašine" žale se da se "američka kosovska strategija topi".

Bilo je krajnje vreme." ističe se u tekstu Vašington tajmsa.

Objavili su rat Bogu i Crkvi koja je stvarala ovu državu! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA