Najnovije

"GDE SI POŠAO?": Ruski Su-27 presreli belgijski F-16! (VIDEO)

Dva ruska borbena aviona Su-27 presrela su belgijski avion F-16 daleko od ruske granice preko Baltičkog mora nakon što je letelica primećena tokom predviđenih letova u tom području, saopštilo je u subotu rusko ministarstvo odbrane.

Su 27 (Foto: Ria)

„24. aprila 2020. godine, tokom planiranih letova mornaričke avijacije Baltičke flote nad neutralnim vodama Baltičkog mora, otkriven je vazdušni cilj koji leti prema državnoj granici Rusije, koristeći kontrolu vazdušnog prostora Baltičke flote“, navedeno je u saopštenju.

Zapadna vojna oblast dodala je da su dva aviona Suhoj Su-27, pratila su avion pre nego što je prešao državnu granicu, identifikovala borbeni avion F-16 belgijskih ratnih snaga prema numeričkim identifikatorima na eksterijeru aviona.

"Let ruskih aviona izvršeni su u strogom skladu sa međunarodnim pravom o pravilima upotrebe vazdušnog prostora", dodaje se u saopštenju.

Snimke aviona Su-27 u pratnji F-16 objavila je novinska agencija Ria Novosti.

Susreti između ruskog i NATO vazduhoplovstva nedavno su se intenzivirali, a primećeno je bar 20 aviona koji se svake nedelje približavaju granicama zemlje.

Ruske snage vazdušne odbrane redovno prate, ciljaju i prate stotine NATO aviona koji deluju u blizini granice, i povremeno šalju borbene avione za pratnju stranih vojnih aviona iz ruskog vazdušnog prostora.

Vojni ekspert Andrej Koškin ukazao je na opasnost da Amerikanci i dalje pokušavaju da odbrane titulu "svetskog policajca". Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA