Najnovije

NATO LOVCI POBEGLI U ZADNJI ČAS: Ruski "Pancir S-1" ih je taman naciljao, sekunde su odlučivale!

Četiri ruska sistema protivvazdušne odbrane "Pancir S-1" uspela su da prisile nekoliko turskih ratnih aviona F-16 da se povuku iz njihove zone delovanja u Libiji, objavila je u četvrtak ruska publikacija Avia.Pro.

Pancir S (Foto: mil.ru)

- Dan ranije, postalo je jasno da je 18. aprila 2020. najmanje 16 turskih aviona prišlo i delimično narušilo libijski vazdušni prostor, želeći da napadnu napredujuće snage Libijske nacionalne armije. Bez obzira na to, četiri raketna sistema protivvazdušne odbrane "Pancir S-1" odmah su prisilili turske pilote da se povuku, jer su rekli da će zapucati - prenosi ruska publikacija.

Libijska nacionalna armija koristi ruski sistem "Pancir S-1" kojim je uspela da obori nekoliko turskih bespilotnih letelica; međutim, ovo je jedan od prvih slučajeva gde su upozoreni avioni F-16.

- U ovom trenutku, Turska ne komentariše povredu libijskog vazdušnog prostora, međutim, s obzirom na aktivnu podršku snaga Vlade nacionalnog sporazuma, stručnjaci su uvereni da je Turska nameravala da izvrši veliki vazdušni napad - objava nastavio.

Pozivajući se na jednog od svojih vojnih analitičara, Avia.Pro je saopštila da "Turska nema rakete koje bi uništavale kopnene ciljeve na velikim daljinama i može se gotovo sigurno tvrditi da će većina turskih borbenih aviona jednostavno biti uništena".

U martu, turski F-16 izveli su ograničene operacije na severozapadu Sirije kada su oborili sirijske ratne avione koji su leteli duž turske granice.

Kako je Nebenzja očitao lekciju Šiptarima pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA