Najnovije

VUČIĆ: Iza nas je najteža noć po broju mrtvih! Imamo i novo žarište!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa članovima ruskog tima angažovanim na pružanju pomoći u sprečavanju, suzbijanju i gašenju epidemije Kovid-19.

Vučić (Foto: Predsedništvo)

Sastanku su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Nakon sastanka, predsednik Srbije govorio je za TV Pink. On je rekao da je želeo da izrazi zahvalnost ruskom ekspertskom timu i ljudima koji su tri nedelje sa nama i rame uz rame se bore sa našim stručnjacima.

- Oni su tri nedelje sa nama i u najtežim trenucima bili su i u Republici Srpskoj. Obišli su 131 lokaciju, a njihovi lekari su pomagali našim lekarima. Oni su još jednom potvrdili naše odlične odnose - rekao je Vučić.

Kako kaže, pokazali su kako se pomaže nekome u nevolji, i istakao da se u isto vreme i Rusija suočava sa ozbiljnim napadom Kovida-19.

- Oni su ponovo pokazali koliko su veliki. Beskrajno sam im zahvalan -rekao je Vučić i rekao da će ih odlikovati ili nagraditi ordenom.

Vučić je rekao da u našoj zemlji, u delu medija i političke kvazi elite, postoji potreba da se zemlja potcenjuje, da se rukovodstvo nipodaštava.

Misle kako bi Srbija trebala samo da se nekome dodvorava i da ne traži ništa za svoju zemlju. Ja sam izabrani predsednik i moj je interes da se borim za naše interese, a ne nečije tuđe - rekao je Vučić, dodavši da se iznenadio detinjastoj želji nekih ljudi, medija i njihovih predstavnika da nateraju šefa evropske komisije da u mom prisustvu kaže nešto protiv mene.

Kako kaže, kada nešto urade dobro, zahvalimo im se.

- Čudi me da ti ljudi misle da je naš posao da se nekome dodvoravamo. To samo može da mi popravi raspoloženje. Naša borba se zasniva na istini i hrabrosti. Ja predstavljam ponosan narod, narod sa istorijom i tradicijom. To je moj posao, ali sam video da su mnogi zamerili na reakciji - rekao je Vučić.

Kako kaže, valjda misle da je trebalo da se nekome ulizuje i dodaje da to nikada neće činiti.

- Danas šaljemo veliku pomoć Italiji a uz pomoć kineskih prijatelja uspeli smo sebe da obezbedimo - rekao je Vučić i dodao da je država uspela sve da obezbedi lekarima i struci kako bi mogli da obave dobar posao.

Kako kaže, prethodna noć je bila najteža po broju mrtvih.

- Noć je bila užasna i to pre svega zbog onoga što se dešava u Nišu - rekao je Vučić.

On je ponovio da je bolest kao stvorena da napadne naše roditelje, iako napada i mlade, ističe da razara organizme starijih ljudi.

- Ušla je u gerontološki centar u Nišu i napravila nam je pomor. Sve ih je više i uvek iz tog gerontološkog centra -rekao je Vučić i dodaje da ne može da zamisli šta bi bilo da se nije vodilo računa o starijima.

Ističe da smo uspeli da sačuvamo živote naših roditelja, dodajući da je sreća da se katastrofa iz Niša nije dogodila još negde.

- Možda bi nas više voleli da smo im rekli da šetaju po ceo dan, ali ovo je za njihovo dobro i njihove živote. Da bi sačuvali živote ljudi. Potrebno je pokažemo veliki oprez jer nije gotovo - rekao je Vučić i dodao da se situacija smiruje, da je novo žarište Negotin, ali da mora i dalje da se pazi.

Američki lekar razobličio veštačku paniku i laži o koronavirusu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA