Najnovije

"KORONA JE OSVETA ZA SODOMU I GOMORU": Amfilohije smatra da je virus kazna za moderne evropske zakone

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je danas, na Tominu nedelju Svetu arhijerejsku liturgiju na temeljima ranohrišćanskog hrama na drevnoj Duklji kod Podgorice.

Mitropolit Amfilohije (Foto: Jutjub)

Mitropolit Amfilohije je govorio i o korona virusu kao osveti prirode zbog čovekovog nasilja nad njom.

“To se događa zbog toga što čovek svoju ljudsku prirodu ne upotrebljava na način kako je to Bog blagoslovio. A Bog je blagoslovio prvoga čoveka i prvu ženu rečima: Rađajte se i množite se i napunite zemlju. To je blagoslov da se napuni zemlja novim pokoljenjima. A oni koji su skrenuli sa toga Božjega puta, oni danas, namesto da rađaju, stvaraju brakove koji su lažni brakovi, koji su poklonjenje ljudskim strastima i ljudskim nemoćima koje izrabljuju i uništavaju ljudsku prirodu”, rekao je Vladika Amfilohije.

Kazao je da se u isto vreme ozakonjuje i ubijanje djece u materinskim utrobama.

“I to postaju zakoni te moderne Evrope koja time postaje nova Sodoma i Gomora. A od Sodome i Gomore na kraju je ostalo Mrtvo more, u kome od tada do danas nema nikakvog života. To je, dakle, put Sodome i Gomore, put smrti, put ništavila, obogotvorenja smrti i onoga što je prolazno, poklonjenja demonskim silama i odricanja od Božjega puta, odricanja od istinske upotrebe tvorevine koju nam je Bog dao i od istinske upotrebe ljudske prirode na način kako je to Bog blagoslovio”, poručio je Mitropolit Amfilohije, prenosi IN4S.

"Poručujem nalogodavcima poziva za saslušanje da im se neću odazvati jer imam svoje obaveze. Mogu to učiniti tek posle ponedeljka i to jedino na Cetinju.”, rekao je Amfilohije, a šta je još rekao pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA