Najnovije

PREOKRET! ERDOGAN KRENUO NA DŽIHADISTE! Sirijska vojska dobila zeleno svetlo za akciju?

Turska bespilotna letelica (UAV) izvršila je napad na vozilo koje je prevozilo pripadnike Hajat Tahrir al Šama (HTŠ) na istoku provincije Idlib.

Redžep Tajip Erdogan (Foto: Jutjub)

U izveštaju koji je objavila Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR), posmatrači su javili za incident u nedelju kada je turska bespilotna letelica gađala vozilo koje je pripadalo HTŠ-u u blizini grada Al-Najraba; rezultat toga je smrt najmanje dvojice članova džihadističke grupe.

Turski napad bespilotnom letelicom usledio je kao odmazda zbog napada Hajat Tahrir al-Šama na posmatračke položaje turske vojske u provinciji Idlib.

- Ovaj napad je odmazda HHTŠ-u zbog napada na turske osmatračnice u oblasti Al Najraba, čemu je prethodilo ubistvo četiri demonstranta, uključujući članove HTŠ-a, koji su učestvovali u nemirima blizu Al-Karama kod autoputa M-4 nakon što su turske snage otvorile vatru na to područje - stoji u izveštaju SOHR-a.

Napetosti između Hajat Tahrir al mŠama i turske vojske nedavno su se rasplamsale u Idlibu, pošto je Turska više puta prisiljavala džihadističke grupe da se raziđu sa demonstracija duž autoputa M-4 (autoput Alepo-Latakija).

Hajat Tahrir al-Šam je čak zapucao na turske vojnike, što je kasnije rezultiralo time da je turska vojska uništila njihove barijere duž magistralnog puta M-4 i prisilno prekinula demonstracije HTŠ-a.

Prema Moskovskom sporazumu od 5. marta, turske i ruske oružane snage vršiće zajedničke patrole duž autoputa M-4; međutim, Hajat Tahrir al-Šam je više puta prekršio sporazum blokirajući put ruskoj vojsci duž tog pravca.

Ovaj potez podstakao je tursku vojsku da postane agresivnija prema džihadističkim snagama, tako da će njihovi ruski partneri moći od sada da nastave da obavljaju patrole duž autoputa M-4.

Sestra velikog vođe otkrila sadržaj tajnog dokumenta! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA