Najnovije

NIKAD JAČI UDAR NA TRAMPA! "NJujork tajms" se okomio na predsednika SAD, ovo su ozbiljne optužbe!

Odgovor predsednika SAD Donalda Trampa na pandemiju korona virusa predstavlja nastavak dugogodišnje prakse njegove administracije da se podriva mišljenje stručnjaka zarad političkih ciljeva, piše "NJujork tajms".

Donald Tramp (Foto: Flickr)

U analizi odnosa Trampa prema stručnjacima u vreme pandemije, list prenosi mišljenje kritičara da je Belu kuću, kako navode, u vreme kada se zemlja suočava sa jednom od najvećih katastrofa u javnom zdravstvu, "okupirao predsednik" čija je administracija umanjila zaključke naucnika u formulisanju politike i koja neguje sumnju u znanje stručnjaka i često stavlja njegove političke instinkte ispred činjenica.

Istoričar sa Univerziteta Rajs u Hjustonu Daglas Brinkli smatra da SAD nikada nisu imale predsednika koji se manje interesovao za nauku i ekologiju.

On je dodao da su postupci Trampa ugrozili načunu ekspertizu vlade, koja se gradila decenijama.

S druge strane, portparol Bele kuće DŽad Dir naveo je u saopštenju da savezna vlada čini sve što može da uspori širenje virusa, spasi ljudske živote i omogući ponovo otvaranje zemlje.

"NJujork tajms", međutim, podseća da je Tramp, pre nego što je pobedio na predsedničkim izborima, javno preispitivao mišljenja naučnika i pokazao skepticizam prema vakcinama, a sugerisao je i da su klimatske promene "prevara koju je proizvela Kina".

List navodi i da je Trampova administracija, ubrzo po stupanju na dužnost, počela da radi na sistematskom omalovažavanju ili ignorisanju nauke kako bi oslabila propise o ekološkom zdravlju i globalnom zagrevanju.

"NJujork tajms" ističe i da se u vreme pandemije Tramp u više navrata sukobio sa stručnjacima za javno zdravlje i ocenjuje da je on sporo reagovao na rana upozorenja o tome da shvati ozbiljnije epidemiju i promovisao upotrebu različitih lekova za borbu protiv virusa, iako su naučnici rekli da nema dokaza o njihovoj efikasnosti.

Amfilohije saslušan u sudu na Cetinju! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA