Najnovije

TURSKA AGRESIJA NA SIRIJU: Militanti krenuli u žestok napad na vojsku! Ima mrtvih!

Grupa militanata podržanih od Turske iz takozvane „Sirijske nacionalne armije“ (SNA) započela je u četvrtak napad na položaje Sirijske arapske vojske (SSP) na severoistoku Sirije.

Militanti u Siriji (Foto: Jutjub)

Prema izveštajima sa ovog fronta, SNA je lansirala nekoliko artiljerijskih granata prema položajima sirijske vojske u okrugu Tal Tamr, u pokrajini Al Hasaka.

Kao rezultat ovog napada, sirijska arapska vojska pretrpela je nekoliko žrtava, uključujući jednog mrtvog vojnika.

Sirijska arapska vojska tek treba da odgovori na ovu poslednju provokaciju militanata koje podržavaju Turci; međutim, oni obično reaguju kasnije tokom dana, kada Ruski centar za pomirenje daje zeleno svetlo za napad nakon ovog kršenja.

Dok su sve oči uprte u situaciju na severozapadu Sirije, sukobi i dalje traju u severoistočnom delu zemlje, posebno u blizini linija fronta SSP-a i SNR-a.

Dalje, SNR nastavlja s napadima na Sirijske demokratske snage (SDF), što takođe predstavlja kršenje sporazuma o prekidu vatre s kraja prošle godine.

Militanti koje podržavaju Turci koristili su svoje prisustvo na severoistoku Sirije da vrše teror nad narodom Al Hasake, jer su već u nekoliko navrata prekinuli snabdevanje vodom ljudi u administrativnom glavnom gradu i okolnim oblastima.

Ubijen bivši sirijski ministar u Idlibu! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA