Najnovije

NEMA OKUPLJANJA DOK PREDSEDNIK NE ODLUČI: Vučić otkrio do kojeg datuma nema skupova političkih partija!

Posle ukidanja vanrednog stanja će se govoriti o izborima u Srbiji, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u emisiji "Oko" na RTS.

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

Pitanje koje se poslednjih dana najčešće čuje jeste kako će predizborna kampanja izgledati, s obzirom na zabrane javnih okupljanja.

- Potpuno je izvesno da do 15. juna neće biti političkih skupova u Srbiji, niko neće da se igra sa zdravljem ljudi - rekao je Vučić i dodao da je time najviše oštećena Srpska napredna stranka.

Ipak, dodao je da će se o svemu razgovarati u ponedeljak, na sastanku sa predstavnicima političkih stranaka, posle čega će sve ići po daljoj proceduri, kako Ustav i zakon kažu.

Prethodni sastanak održan je 17. marta i tada se govorilo o održavanju izbora u situaciji kada je proglašena epidemija korone.

Tom sastanku su, izmedju ostalih prisustvovali predsednik Nove stranke Zoran Živković, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić, predsednik DSS Miloš Jovanović, predstavnici SPS, UDS, SVM...

Izbori u Srbiji raspisani su 4. marta, trebalo je da budu održani 26. aprila, a zbog širenja epidemije korona virusa sve izborne radnje su prekinute 17. marta.

Opozicija se nije snašla u vreme pandemije! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA