Najnovije

TURBULENCIJE I POTRESI U TAKOZVANOJ DRŽAVI: Da li je Srbija spremna na udar iz Prištine

Predsednik u emisiji "Oko" naveo i da će pregovori sa Prištinom i dalje biti teški, jer je legitimitet prištinske vlade “na klackalici”.

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

U Prištini se mogu očekivati "veliki potresi", jer njihova vlada ima problem sa legitimnošću, ocenjuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ne raduju ga turbulencije na političkom planu, koje se sada dešavaju u Prištini, kao što se takvim turbulencijama ne raduje nigde u regionu, rekao je za RTS.

Na pitanje novinara kako to Beograd može da iskoristi, Vučić odgovara da ne može da koristi takvu situaciju, jer, ako je situacija u Prištini stabilna, onda Beograd ima stabilnog partnera za razgovor, a ako je nestabilna, onda će se albanski političari “utrkivati ko će više puta da ponovi da je Srbija počinila genocid”.

Kaže da će pregovori sa Prištinom i dalje biti teški, jer je legitimitet prištinske vlade “na klackalici”, uz objašnjenje da ako formiraju vladu gde prvi ima 21 odsto podrške građana, onda Aljbin Kursti ostaje u opoziciji sa 37 odsto podrške.

“To nije laka situacija i onda imate problem sa legitimnošću”, ukazao je Vučić.

Upitan da li je zbog situacije u vezi sa koronom barijera na srpsku robu "otklonjena ili pomerena", Vučić navodi da će oko toga biti "mnogo problema" i ponovio da se Beograd zalaže za apsolutni slobodan protok roba, usluga i kapitala.

Ističe da će se na tome i dalje raditi, jer je to, kaže predsednik, od presudnog značaja i za nas i za njih.

Vučić dodaje da je o tome imao razgovore prethodnih dana i sa specijalnim izaslanikom SAD za KiM Ričardnom Grenelom i evropskim posrednikom za KiM Miroslavom Lajčakom.

Kako se Srbijom ori poruka nezadovoljstva Vučićevih mera pogledajte OVDE!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA