Najnovije

IMA 30 MILIJARDI I DRUG JE SA PUTINOM! Svi detalji o vladaru u čijoj zemlji oboleli od korone imaju besplatno lečenje!

U svim slučajevima novog koronavirusa u UAE, pacijenti se moraju besplatno lečiti - bez obzira da li imaju osiguranje ili ne - pojasnili su zdravstveni organi.

Šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan (Foto: Jutjub)

Na osnovu direktiva Ministarstva zdravlja sve zdravstvene ustanove sa licencom moraju da sumnjive ili potvrđene slučajeve tretiraju kao hitne slučajeve, piše "Kalejtajms".

Cirkularno pismo je poslato zdravstvenim ustanovama. U njemu stoji da sve zdravstvene ustanove moraju slučajeve razvrstati u dve kategorije: oni sa zdravstvenim osiguranjem one koji to osiguranje nemaju.

"Ako pacijent ima osiguranje, slučajevi će se tretirati kao hitni slučajevi prema uredbi osiguranja i osiguravajuće kompanije će ispoštovati sve primljene zahteve", navodi se u psimu u kome se još dodaje:

"Za one koji nisu osigurani slučajevi će se i dalje smatrati hitnim slučajevima, a za one za koje se sumnja da su oboleli ili spadaju u potvrđene slučajeve neće snositi nikakve troškove tokom lečenja u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi".

Jedan od čelnih ljudi UAE je i Šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan. On je prestolonaslednik Abu Dabija, zamenik vrhovnog komandanta oružanih snaga UAE i de fakto vladar te zemlje.

NJegovo lično bogatstvo se procenjuje na oko 30 milijardi a bogatstvo njegove porodice na više od 150 milijardi dolara.

U Srbiji je široj javnosti poznat kao lični prijatelj predsednika Aleksandra Vučića a njegova zemlja je u nekoliko navrata svesrdno pomagala Srbiji.

Poslednji put se to dogodilo kada je, posle telefonskog razgovora sa predsednikom Vučićem, šeik bin Zajed Al Nahjan uputio avion sa 10 tona pomoći Srbiji kao podrška u borbi protiv koronavirusa.

Evo nekoliko zanimljivih stvari koje možda niste znali o vladaru Abu Dabija.

1. Završio prestižne škole i vojnu obuku

NJegovo obrazovanje započeo je na Kraljevskoj akademiji u Maroku u Rabatu, gde se školovao do desete godine. Potom se vratio u Abu Dabi i tu nastavio školovanje. Jedno leto proveo je učeći u školi "Gordonstoun", u Škotskoj

Pohađao je i Kraljevsku vojnu akademiju "Sandhurst" u Velikoj Britaniji. Tamo je između ostalog završio kurs letenja, obučio se kao padobranac a ima zavidno poznavanje o taktičkim avionima i helikopterima.

2. Na čelu borbe protiv ekstremizma

Šeik Muhamed bio je na čelu borbe protiv islamskog ekstremizma, a u svojoj neumornoj borbi protiv Irana i Muslimanske braće on Sjedinjene Države i predsednika Donalda Trumpa smatra glavnim saveznikom.

Takođe je u bliskim odnosima sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom ali i sa bivšim američkim predsednikom DŽordžom Bušom.

3. Uživa u luksuznom načinu života

Kada se šeik Muhamed oženio princezom Salamom 1981. godine, naredio je izgradnju stadiona na kome će se za sedmodnevnu ceremoniju lako smestiti 20.000 gostiju. Procenjuje se da je venčanje koštalo 100 miliona dolara. Poseduje dva privatna aviona - Boing 747 (A6-UAE) i Boing 787 (A6-PFC).

Kada je na moru onda uživa na jahti "Rabdan", vrednoj 60 miliona dolara.

4. Pokrovitelj umetnosti

Šeik Muhamed je najzaslužniji što je Abu Dabi dobio svoj "Luvr", prvi univerzalni muzej u svetu koji nosi poruku tolerancije.

Francuska i UAE su potpisale ugovor o izgradnji Luvra u Abu Dabiju, kojim je Abu Dabi pristao da plati Francuskoj 525 miliona dolara za korišćenje imena "Luvr" u narednih 30 godina i šest meseci, kao i 750 miliona dolara za angažovanje francuskih menadžera, zaduženih za nadgledanje 300 umetničkih dela pozajmljenih iz 13 muzeja.

Izgradnja muzeja koštala je 654 miliona dolara. Zdanje se sastoji od 55 odvojenih zgrada. Kupola prečnika 180 metara prekriva većinu zgrada muzeja i može da se vidi s mora.

5. Obožava sokolove

Šeik Mohamed izuzetno voli sokolove i neprekidno traži načine kako osigurati da oni i druge vrste mogu da se spasu od istrebljenja. Kao deo ovog očuvanja osnovao je Fond koji pruža finansijsku podršku radi obezbeđenja zaštite pojedinih vrsta.

6. Filantrop

Šeik Mohamed donirao je 55 miliona dolara Globalnoj inicijativi Ujedinjenih nacija za borbu protiv trgovine ljudima. Tokom 2011. godine, on i Fondacija Bill Gates obećali su da će svako sa svoje strane uložiti po 50 miliona dolara za finansiranje kupovine i isporuke vakcina za decu u Avganistanu i Pakistanu.

Zajedov dobrotvorni maraton, inicijativa koju je pokrenuo 2005. godine, prikupila je milione dolara za širenje svesti o bubrežnim bolestima, a podržavao je i mnoge druge globalne programe.

Pročitajte OVDE    kakav je to napad sprečen u Rusiji.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA