Najnovije

PUTINOVA PORUKA ZA CEO SVET! Grmelo je iz Kremlja: LJudi shvatite ovo ozbiljno, Rusija poziva...

Rusija je pozvala sve zemlje da blisko koordiniraju napore u odgovoru na pandemiju korona virusa kako bi što je više moguće umanjile broj smrtnih slučajeva i negativan uticaj pandemije na globalnu ekonomiju.

Vladimir Putin (Foto: RIA)

To se navodi u komentaru ruskog Ministarstva spoljnih poslova, povodom rezolucije Generalne skupštine UN pod nazivom "Globalna solidarnost u borbi protiv bolesti korona virusa 2019", prenosi TAS S.

"Pozivamo zemlje da blisko koordiniraju napore u odgovoru na novu pretnju kako bi što je više moguće umanjili gubitke ljudskih života i globalne ekonomske posledice. Na osnovu principa solidarnosti, Rusija nastavlja da pruža pomoć u borbi protiv korona virusa zemljama kojima je ona najviše potrebna", poručuje se u saopštenju

Rusko ministarstvo je, takođe, kritikovalo nespremnost pojedinih uticajnih zemalja igrača da ukinu sankcije usled pandemije, prenosi TAS S.

"Žalimo što čak i u vreme globalne zdravstvene pretnje, smatraju da je nemoguće da odustanu od politizovanih pristupa", navodi se u saopštenju.

Generalna skupština UN jednoglasno je usvojila rezoluciju u kojoj se konstatuju "efekti bez presedana" koje je izazvala pandemija korona virusa, uz apel da se intenzivira međunarodna saradnja s ciljem da se "ograniči, ublaži i savlada Kovid-19".

Skupština nije usvojila rezoluciju koju je predložila Rusija u kojoj se poziva na solidarnost pred izazovima koje je nametnuo novi virus, na okončanje trgovinskih ratova, ukidanje protekcionizma i unilateralnih sankcija uvedenih bez saglasnosti Sveta bezbednosti UN.

Amerikanci napuštaju petu vojnu bazu, više o tome OVDE!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA