Najnovije

Žestok obračun Kurda i Sirijaca u Kamišliju! Rusi morali da intervenišu (VIDEO)

Borci provladinih Nacionalnih odbrambenih snaga (NDF) pucali su na patrolu Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u blizini sirijskoj grada Kamišlija.

Ruska vojna patrola u Siriji (Foto: Jutjub)

Kako su naveli očevici usledila je potom razmena vatre, a jedan pripadnik SDF-a je ubijen, dok je drugi zadobio teške povrede.

U zvaničnom saopštenju SDF-a navodi se da su provladine snage odgovorne za incident.

“Pripadnici sirijskog režima pucali su na naše vojno vozilo, koje je bilo u zajedničkoj patroli sa pripadnicima opštine Al-Šab. Oni su prevozili medicinske radnike, a onda je usledio kukavički napad”, navodi se u saopštenju SDF-a i dodaje se da su njihovi pripadnici odgovorili na napad.

Lokalni mediji da je brzo intervenisala ruska vojna policija, koja je sprečila dalje incidente. Ruska vojska trenutno patrolira ovim gradom, a situacija je mirna.

Pripadnici NDF i SDF su do sada imali dobru saradnju na terenu, ali je bilo povremenih incidenata, koji su bili rezultat ličnih neslaganja pojedinaca ili nedostatak koordinacije.

Lokalni mediji navode da ovaj poslednji incident neće uticati na vojnu saradnju zvanične vlade u Damasku i pripadnika SDF-a.

Pročitajte OVDE zašto je ubijen jedan od komandanata Hezbolaha u Libanu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA