Najnovije

NEMA RATA BEZ ŠIPTARA: Krvoloci sa Balkana ponovo napali sirijsku vojsku! (VIDEO)

Teroristička formacija „DŽemat Alban“ izvršila je napad na jednu utvrđenu tačku sirijske armije. Oni su na ovaj punkt napali tako što su neopaženo privukli bestrzajni top sovjetske proizvodnje SPG-9 „Koplje“, koji po svemu sudeći predstavlja njihovo omiljeno oružje.

DŽihadisti (Foto: Jutjub)

Albanski ekstremisti koji deluju u okviru formacije „DŽemat Alban“ napali su ne jedan punkt pod kontrolom sirijske armije. Oni su na ovaj punkt napali tako što su neopaženo privukli bestrzajni top sovjetske proizvodnje SPG-9 „Koplje“. Pretpostavlja se da je tom prilikom sirijska vojska pretrpela izvesne gubitke.

U ovom trenutku “Koplje” se često može primetiti u reportažama s Bliskog istoka. U Siriji SPG-9 aktivno koriste, kako regularna vojska, tako i terorističe formacije. Široko je prisutan i u Iraku, a za vreme osmogodišnjeg rata protiv Irana koristio se za borbu protiv neprijateljskih tenkova i pešadije.

Na video snimku je vidljivo da grupa sirijskih boraca pod kišom metaka izvlači jednog pogođenog borca, koji ne daje znake života. Na ovaj napad je odgovorila sirijska armija a pretpostavlja se da i među teroristima ima gubitaka.

Ova teroristička grupa deluje u sastavu džihadističke ultra-radikalne oružane grupe „Hadžat Tahrir Aš-Šam“, koja na pozicije regularne vojske napada u sadejstvu sa grupom Huras Ad-Din ( tačnije Al-Kaida 2.0 u Siriji).

Pretpostavka je da ova grupa u svom sastavu ima oko 120 etničkih albanaca+ još par desetina albanskih terorista koji su raštrkani u nekoliko ekstremističkih organizacija koji deluju na prostoru Sirije.

Radi se o militantnima salafijskog usmerenja.Od naoružanja koriste široku paletu različitih automatskih pušaka i snajpera, gde ima i onih velikog kalibra (trofejne puške AM-50 Sayyad, Steyr SSG 69 itd.). U poslednje vreme primetno je ojačavanje ovog odreda sa artiljerijskim sredstvima za vatrenu podršku. Pretpostavka je da ova grupa ima i sopstveni park vozila za transport i vatrenu podršku u broju od desetak jedinica.

Kako je Pancir delovao u Lenjingradskoj oblasti saznajte OVDE!

Izvor: bog-rata.com

 

Bonus video

Vučiću sad je kasno, ulazim sa narodom u Vladu i Skupštinu ! Srđan Nogo

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

 

 

 

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA