Najnovije

"UGROZIO JE ŽIVOT JER PRKOSI BOLESTI": Boris DŽonson hitno primljen u bolnicu zbog "upornih simptoma" koronavirusa!

Boris DŽonson je drugu noć zaredom bio u bolnici nakon što su mu savetovali da prati uputstva lekara usled straha zbog "upornih simptoma" koronavirusa.

Boris DŽonson (Foto: Jutjub)

Premijer Velike Britanije se zahvalio Nacionalnoj bezbednosti u ponedeljak popodne, nakon što je hitno primljen u bolnicu "Sent Tomas", u blizini Dauning Strita.

Ono što predstavlja problem jeste što mu temperatura ne pada ni posle 10 dana od potvrđene dijagnoze.

NJegov zamenik Dominik Rab istakao je da se od subote nije čuo sa premijerom, ali da je siguran da će DŽonson prihvatiti sve savete nadležnih.

Postoje indikacije da je premijer Britanije ugrozio zdravlje zbog toga što je rešio da radi od kuće "u normalnom ritmu", nakon što se obratio naciji i istakao da se oseća sasvim dobro.

Suprotna struja u Parlamentu ističe da DŽonson po ugledu na Vinstona Čerčila, "svog heroja", prkosi bolesti.

- Sinoć sam po savetu lekara otišao u bolnicu na rutinske testove jer još uvek imam simptome koronavirusa. U dobrom sam raspoloženju i održavam kontakt sa svojim timom, dok zajedno radimo na borbi protiv ove pošasti - poručio je DŽonson na Tviteru i dodao:

- Želim da se zahvalim svima na briljantnom poslu koji obavljaju, Nacionalnoj bezbednosti koja me čuva i druge u ovom teškom trenutku. Vi ste najbolje što Britanija ima. Ostanite svi u domovima, čuvajte bližnje i sačuvajte živote - napisao je DŽonson.

Dauning Strit je demantovao danas, kako se kaže, ruske lažne vesti, nakon što su mediji te zemlje preneli da je Boris Dzonson na respiratoru.

"To je dezinformacija. Naše specijalne vladine jedinice uočile su porast lažnih narativa koji navode na pogrešan trag od kada je počela pandemija koronavirusa", naveo je portparol britanskog premijera, Dominik Rab.

On je rekao da je važno je da se takve vesti brzo opovrgnu i da vlasti blisko sarađujemo sa društvenim medijima kako bi zaustavili širenje neistina i glasina.

Velika Britanija je u ponedeljak potvrdila još 439 smrtnih slučajeva, čime se broj popeo na 5.373, dok zaraženih ima gotovo 10 puta više - 51.608.

Pročitajte OVDE  zašto je Merkelova podviknula Trampu.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA