Najnovije

VUČIĆ ZABRINUT: Predsednik Srbije je upravo imao telefonski poziv poziv, a tiče se Kosova i Metohije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefom Misije UN na Kosovu i Metohiji Zahirom Taninom, pre svega o posledicama pandemije KOVID-19 u našoj zemlji i regionu.

Vučić (Foto: Jutjub/ Pravda)

Specijalni izaslanik Tanin je izrazio žaljenje zbog žrtava zarazne bolesti u Srbiji i podržao predsednika Vučića u borbi protiv njenog širenja, saopštila je Služba za saradnju sa mediijma predsednika Republike.

Predsednik Vučić je rekao da je zabrinut zbog širenja bolesti na Kosovu i Metohiji. On je izrazio odlučnost Srbije da pomogne srpskoj zajednici na KiM, ali i spremnost na punu saradnju sa Albancima i zajednički rad sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini u zaustavljanju KOVID-19.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o političkoj i bezbednosnoj situaciji na KiM, povodom predstojeće sednice Saveta bezbednosti posvećene izveštaju generalnog sekretara UN o radu UNMIK, koja će biti održana putem video konferencije.

Predsednik Vučić je istakao da su sednice Saveta bezbednosti, posvećene radu UNMIK, važne za Srbiju zbog održavanja kontinuiteta razmatranja pitanja KiM, kao i zbog redovnog informisanja o političkoj i bezbednosnoj situaciji, koja je daleko od stabilne.

Su-35 i MiG-31 biće naoružani i raketama velikog dometa šest puta bržim od zvuka. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA