Najnovije

VEST KOJA JE POTRESLA AMERIKU! Sanders se povukao: Srbomrzac Bajden ide na crtu Trampu (VIDEO)

Senator Berni Sanders završio je danas svoju predsedničku kampanju i ostavio da se DŽo Bajden suoči sa aktuelnim predsednikom SAD Donaldom Trampom na izborima koji će biti održani u novembru, javlja Si-En-En.

Berni Sanders (Foto: Jutjub)

Ovo mu je bila druga kandidatura.

On je zajedno sa Bajdenom do danas bio u borbi za predsedničkog kandidata ispred Demokratske partije. Razlog odustajanja od izborne trke biće poznat naknadno.

Iz Sandersove kampanje su poručili kako su odluku doneli na sastanku Štaba koja je radila na kampanji.

Odustajanjem Sandersa u borbu sa Donaldom Trumpom krajem godine, ukoliko se izbori za predsednika održe s obzirom na situaciju u vezi sa koronavirusom, odlazi DŽozef Bajden, bivši potpredsednik SAD-a u administraciji Baraka Obame.

Predizbori su ove godine tekli neobično. U prve tri države Sanders je nadmoćno pobedio te se činilo kako će on biti nominovan ispred demokrata. 

U poslednjem danu februara se sve preokrenulo protiv Sandersa i u Bajdenovu korist. On je odneo nadmoćnu pobedu u Južnoj Karolini i tu je počeo kraj Sandersove kampanje.

U međuvremenu se u predizbore uključila i pandemija koronavirusa koja je dovela do obustave kampanje licem u lice te su kandidati sadržaj kojima su pokušavali dopreti do glasača počeli objavljivati na društvenim mrežama.

NJegov poslednji javni nastup bio je 9. marta. Od toga datuma odlučio je da kampanju nastavi digitalnim putem. Komunicirao je isključivo putem, a u fokus je stavio borbu protiv korona virusa čiju je pandemiju Svetska zdravstvena organizacija proglasila 11. marta.

Pročitajte OVDE kako je Rusija uzvratila SAD.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA