Najnovije

ZAHVALJUJUĆI RUSKIM STRUČNJACIMA, SRPSKI LEKARI SAVLADAVAJU NAPREDNE METODE LEČENJA: Ovako to izgleda (FOTO)

Ruski vojni lekari su u Beogradu, Kraljevu, Somboru i Pančevu pregledali više od 170 pacijenata kod kojih postoji sumnja da su zaraženi koronavirusom, kažu u Ministarstvu odbrane Rusije. Ruske ABHO jedinice su uspele da dezinfikuju 65.000 kvadrata mogućeg kontaminiranog prostora u bolnicama u Srbiji i nastavljaju planske aktivnosti dok traje vanredno stanje.

Ruske ABHO jedinice dezinfikuju (Foto: Printskrin)

Radi se, neprekidno dezinfikuju se ulice, bolnice, sanitetska vozila, a iz Rusije je stiglo dovoljno materijala za ove operacije kao i specijalno obučene jedinice za zaštitu ABHO razvijane pri armiji za potrebe hemijskih i atomskih ratova.

Zahvaljujući ruskim stručnjacima, srpski lekari savladavaju napredne metode lečenja i brige o pacijentima koji su oboleli od kovida 19, a takođe su se upoznali sa značajem sanitarne obrade prostorija. Ruski stručnjaci ističu da je ključ efikasnosti pažljivo pridržavanje instrukcija.

"Ako ne budemo strogo poštovali sve propisane mere, teško da ćemo prelomiti situaciju. Obraćam se građanima da strogo poštuju sve ono što je propisano", istakao je Sergej Kabitov, komandant Ruskih vojnih medicinskih jedinica.

Ruski stručnjaci samo na Vojnomedicinskoj akademiji su morali da dezinfikuju površinu od pola miliona kvadratnih metara. To uključuje sobe za pacijente, operacione sale, prijemna odeljenja. Pored toga, dezinfikovaće i ceo vozni park hitne pomoći specijalnim alkoholnim rastvorom.

Ruske ABHO jedinice dezinfikuju (Foto: Printskrin)

"Spratove obrađujemo od vrha prema prizemlju, dezinfikujemo sav nameštaj, plafone i podove. Nema u tome ništa komplikovano, samo što morate dugo da nosite zaštitno odelo i ogromne količine tečnosti", objašnjava Kabitov. 

U Beogradu i još četiri grada u Srbiji trenutno se nalazi sedam timova ruskih vojnih stručnjaka.

Ukupno je stiglo 11 aviona ruske pomoći, a najveća pomoć su stručnjaci-lekari koji su se u Africi borili protiv ebole i raznih zaraznih bolesti.

Ruske ABHO jedinice dezinfikuju (Foto: Printskrin)

Ovi lekari imaju i zadatak da prouče siptome i ponašanje virusa u Srbiji i da tim saznanjima pomognu u terapiji i stvaranju vakcine protiv koronavirusa.

Koliko je puta Vučić već izbegao karantin saznajte OVDE

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA