Najnovije

"POSTOJI ZNAČAJNA KOLIČINA DOKAZA": Nemački obaveštajci razotkrili Trampa, a spominju i tajni savez!

Uporna tvrdnja Bele kuće da je Covid-19 potekao iz kineske laboratorije nije ništa drugo nego proračunat potez koji je trebao da otkloni bes Amerikanaca od načina na koji Tramp rešava krizu, navodno veruju nemački špijuni.

Donald Tramp (Foto: Flickr)

Poput svojih kolega preko Atlantika, nemačka obaveštajna služba, BND, takođe je pokušala da poveže tačke nakon što je Trampova administracija povezala novi koronavirus sa laboratorijom u Vuhanu.

Prema časopisu Špigl, špijunska agencija posegla je za partnerskim službama koje čine obaveštajni savez "Pet očiju", tražeći od njih da pruže bilo kakav dokaz koji bi podržao teoriju laboratorije. Nijedna tajna služba iz SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Australije i Novog Zelanda nije bila voljna da to potkrepi BND-u, otkrio je magazin.

Znatan odgovor - ili možda njegovo odsustvo - naterao je BND da naloži poverljivo pismo ministarki odbrane Anegret Kramp-Karenbauer, u koje je uvid imao Špigl. Teoriju su nazvali proračunskom diverzijom koju je preduzela Bela kuća.

Američki predsednik Donald Tramp, kaže BND, pokušava da iskoristi optužbe kako bi "odvratio [pažnju] od sopstvenih grešaka i usmerio gnev Amerikanaca prema Kini."

Tramp je ranije uzviknuo da je video dokaze koji potkrepljuju ovu teoriju. „Imamo ljude koji na to gledaju veoma, veoma snažno. Naučni ljudi, obaveštajni ljudi i drugi ", rekao je i dodao:" Na kraju ćemo imati vrlo dobar odgovor."

Državni sekretar Majk Pompeo bio je jasniji, tvrdeći da postoji "značajna količina dokaza" da je novi koronavirus nastao iz laboratorija u Vuhanu.

U međuvremenu, pripadnici američke obaveštajne zajednice radije su bili krajnje oprezni po tom pitanju. Ured direktora nacionalne obaveštajne službe, koji nadgleda američke špijunske agencije, izvršio je retku medijsku intervenciju rekavši da se drži "širokog naučnog konsenzusa" da Covid-19 ima prirodno poreklo.

Političari s druge strane Atlantika bili su očito istog mišljenja. "Razmotrili smo ovo i nemamo nikakvih dokaza da je ovo koronavirus koji je napravio čovek", izjavio je ove nedelje ministar zdravlja Velike Britanije Mat Henkok. "Nisam video ništa što bi potvrdilo ovu tvrdnju", ponovio je.

Isto tako, australijski premijer Skot Morison odbija da se drži teorije laboratorije, ne videći „ništa što to nagoveštava“.

Amerika blokirala rezoluciju u UN o prekidu vatre tokom pandemije! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA