Najnovije

PODMUKLI PLAN AMERIKANACA! Pod okriljem noći prebacili džihadiste iz Sirije u Irak! Glavni cilj: Izazivanje terorističkih napada

Američke vojne snage evakuisale su pripadnike Islamske države iz Sirije u Irak, tvrdi jedan od vođa iračke frakcije Badr, Mohamed Mahdi al-Bajati.

Pripadnici Islamske države (Foto: Jutjub)

“Očevici koji žive pored granice sa Sirijom obavestili su naše bezbedonosne zvaničnike da američke trupe izvode veliki transfer terorista ID iz Sirije u Irak”, rekao je Al-Bajati.

On je istakao da su teroristi prebačeni na severozapad Iraka. Ovaj političar je istakao da se špekuliše da bi raspoređivanje džihadista trebalo da izazove porast terorističkog nasilja kako bi se opravdalo prisustvo Amerikanaca u Iraku i Siriji. 

Al-Bajati tvrdi da postoje snimci koje je navodno objavila iračka provladina milicija Harakat Hezbolah al-Nujaba na kojima se vidi da su američki helikopteri sleteli u jedan sirijski grad pod okriljem noći. Oni su premestili nepoznate naoružane osobe iz Sirije u Irak, a ova milicija tvrdi da se radi o pripadnicima Islamske države.

Američka vlada nije želela da komentariše ove tvrdnje, ali je odbacila bilo kakvu povezanost sa terorističkim grupama. 

Vlada u Damasku više puta je optuživala zvanični Vašington da koristi pripadnike terorističkih grupa za svoje interese. Bela kuća je ove tvrdnje nazvala “apsurdnim”.

Iračke narodne snage su tokom vikenda objavile da su sprečile pokušaj pripadnika ID da se infiltiraju u provinciju Anbar. 

Iračka vojska je tokom dana napala položaje pripadnika ID u Mosulu. Za sada nema podataka o ranjenima i poginulima.

Pročitajte OVDE zašto se Angela Merkel iznenada obratila Nemcima.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA