Najnovije

Vučić zadužio Srbiju po 168 puta većoj kamati!

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, uspeo je da za samo jedan dan poveća javni dug Srbije za 2 milijarde evra i još da se pohvali kako je bilo veliko interesovanje investitora za srpsku evro obveznicu sa prinosom od čak 3,375 odsto, koji ćemo svi morati da plaćamo narednih sedam godina.

Vučić (Foto: predsednik.rs)

Pre samo 20 dana Vučić je odbio finansijsku pomoć EU i MMF-a po kamatnoj stopi od samo 0,02%, što znači da nas je sada zadužio po 168 puta većoj kamati!

- MMF i EU smo zvanično odbili zato što imamo finansijsku stabilnost i ne moramo da se zadužujemo - govorili su nam i Vučić i Siniša Mali, ministar finansija, pre 20 dana.

Šta se promenilo za tri nedelje? Ništa. Jeftine pare od MMF-a smo odbili jer bismo morali da polažemo račune kako se troši pozajmljeni novac. Kad se zadužiš izdajući obveznice onda kontrole nema.

Kako finansijski investitori vide Srbiju u odnosu na druge zemlje najbolje se vidi po kamatama koje se primenjuju za desetogodišnje obveznice drugih zemalja:

Nemačka stopa prinosa je negativna i iznosi -0,51%, Francuske -0,01%, Španije 0,885%, Bugarske 1,078%, a Hrvatske 1,3%.

Visina prinosa ostalih zemalja najbolje govori u kakvom je stanju Srbija danas. O tome govori i činjenica da smo se pre samo nekoliko meseci zaduživali po stopi od 1.3%, a sada skoro tri puta većoj.

I laiku je jasno da je ekonomski pad Srbije ogroman. Jesen i zima će to jasno pokazati.

Ko je sve u našoj istoriji od političara štrajkovao glađu i zašto pročitajte OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA