Najnovije

AMERIKANCI U GROTLU PAKLA: Američka vojska opkoljena sa svih strana, Arapi ih pritisli, a onda je doneta odluka (VIDEO)

Arapska plemena u provinciji Al-Hasaka prisilila su američki vojni konvoj da se okrene ove nedelje nakon što se on približio njihovim selima u okolini Tal Tamra.

Arapi ih pritisli (Foto: Jutjub)

Prema izveštaju iz Al-Hasake, pripadnici arapskih plemena, naoružani lopatama, prišli su američkom vojnom konvoju i počeli da viču na njih i da zahtevaju da se okrenu. Plemena su takođe skandirala u znak podrške sirijskom predsedniku Bašaru Al Asadu, pošto je američki konvoj počeo da se okreće i menja rutu.

Nastavnik škole po imenu Mahmud rekao je za Sputnjik Arabik u utorak da se na desetine ljudi okupilo kako bi se suprotstavili američkom vojnom konvoju i primorali ih da promene svoju rutu.

- Američka oklopna vozila približila su se ljudima koji su ih spontano napali i bacali kamenje, držeći američke okupacione snage i njihove pripadnike odgovornim za ono što se dešava u njihovim krajevima bogatim naftom. Oni krijumčare bogatstva zemlje, a sada, kao i prošle godine, spaljuju posede poljoprivrednika - rekao je Mahmud.

- Stanovnici su im dobacivali, okrenuti ka američkim oklopnim vozilima, nenaoružani, u rukama su imali kamenice, i uzvikivali slogane kojim veličaju Sirijsku arapsku vojsku (SAA), sirijsko rukovodstvo i predsednika Bašara al-Asada, zahtevajući momentalni odlazak uljeza - dodao je.

Kasnije je objavljen video snimak koji prikazuje trenutak kada su se Arapi suočili sa američkim konvojem u zapadnom delu Tal Tamra.

Najnoviju analizu borbenih mogućnosti lovaca Su-57 i F-35 pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA