Najnovije

DODIK RAZOTKRIO PLAN MILOGORACA: Ovo je dokaz da žele da devastiruaju SPC na prostoru Crne Gore!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je neprihvatljivo da Crna Gora koristi državnu silu i zloupotrebljava pravosudni sistem da bi se obračunala sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Milorad Dodik (Foto: predsednik.rs)

– Ovo je dodatni udar na SPC koji dokazuje da crnogorska država ima jedini plan, a to je da devastira SPC na prostoru Crne Gore – izjavio je Dodik novinarima, komentarišući hapšenje NJegovog preosveštenstva episkopa budimljansko-nikšićkom Joanikija i sedmorice sveštenika SPC u Crnoj Gori, piše Srna.

Srpski član Predsedništva BiH ocenio je da će Crna Gora morati da se suoči sa ogromnom voljom naroda koji se i u uslovima epidemije korona virusa bori za svoju crkvu i njene svetinje i imovinu.

On je rekao da se plaši da crnogorska vlast nije ništa naučila iz lekcije o nametanju zakona o oduzimanju crkvene imovine u Crnoj Gori, koji bi trebalo da bude ukinut.

– Oni su naprosto otišli korak dalje, zatvarajući vladiku i sedam njegovih sveštenika. U svakom slučaju, to je neprihvatljivo – naglasio je Dodik.

Srpski član Predsjedništva ocenio je da je epidemija virusa samo izgovor za drsko ponašanje crnogorskih vlasti i njihov obračun sa narodom, SPC i vernicima u Crnoj Gori.

Građani Berana i Andrijevice blokirali magistralni put u znak protesta! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA