Najnovije

"PEVALI SU ČETNIČKE PESME! NARUŠILI MEĐUETNIČKI SKLAD": Milogorski mediji imaju objašnjenje za represiju nad građanima CG

Pojedini crnogorski mediji navode da su pristalice Srpske pravoslavne crkve tokom sinoćnjih protesta u Pljevljima pevale četničke pesme u slavu Draže Mihajlovića i Pavla Đurišića.

Policija u Podgorici (Foto: Jutjub)

Prema pisanju podgoričke Pobjede, grupa od nekoliko stotina okupljenih pevala je u Pljevljima četničku pesmu "Od Topole pa do Ravne Gore" u kojoj se veliča Draža Mihajalović, ali i vođa četničkog pokreta u Crnoj Gori Pavle Đurišić.

Crnogorska "Pobjeda" ocenjuje da je to skandalozno, jer su Mihailović i četnicki komandant Pavle Đurišić odgovorni za ratne zlocine nad muslimanima u tom gradu tokom drugog Svetskog rata čime su zbog istorijskog konteksta, grubo narušeni i međuetnički i međuverski sklad u tom gradu.

Crnogorski mediji navode i da je u Nikšiću došlo do sukoba demonstranata i policije, a kod grupe građana pronađeni su nož i sekira.

Policija je upotrebila suzavac kako bi rasterala učesnike protesta, a epilog je hapšenje više osoba i povrede više policajaca od kamenicama koje su bačene na njih.

Prema proceni policije, u Nikšiću se okupilo oko 400 osoba.

Portal Onogošt navodi da po njihovim saznanjima okupljeni nisu imali blagoslov Mitropolije crnogorsko primorske.

Sedam policajaca u Crnoj Gori tuklo jednog mladića! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA