Najnovije

DODIK: Uvođenje vanrednog stanja u Srpskoj bila je opravdano!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je uvođenje vanrednog stanja tokom epidemije korona virusa u Republici Srpskoj bilo opravdana mera, te da nije bilo nijedne zloupotrebe tog stanja.

Milorad Dodik (Foto: ria.ru)

– Uvođenje vanrednog stanja je bilo opravdana mera. Nije bilo nijedne zloupotrebe tog stanja da bi se donele neke mere koje bi bilo kome pogoršale situaciju. Sve mere su donesene da bi poboljšale opštu i pojedinačnu situaciju ljudi – rekao je Dodik za RTRS, prenosi Srna.

On je ponovio da je stav Republike Srpske i Narodne skupštine da treba obustaviti odlučivanje na nivou institucija BiH dok se ne reši pitanje odlaska stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, ali da je nakon pojave virusa bilo logično da se prihvati odlučivanje po pitanjima važnim za tu situaciju.

– Bilo je potrebno doneti nekoliko mera u vezi sa karantinima na granicama što je pomoglo Srpskoj. Dakle, prihvatili smo da odlučujemo jer je reč o vanrednoj situaciji, ali kada to prođe vratićemo se realizaciji naših zaključaka – rekao je Dodik.

Policija u Nikšiću ugasila uličnu rasvetu, čuju se srpske pesme! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA