Najnovije

SADA JE SVIMA JASNO DA AMERIKA POMAŽE ISLAMSKOJ DRŽAVI: DŽihadisti se odali jednim potezom!

Sirijske vlasti uhapsile su grupu militanata povezanih sa Islamskom Državom koji su priznali da su počinili različite terorističke operacije, u rasponu od ubistava, pogubljenja, otmice, sabotaža i uništavanja javne imovine.

DŽihadisti (Foto: Jutjub)

Teroristi su priznali da su mnoge od tih operacija izvedene u koordinaciji između ID-a i američke vojske raspoređenih u zoni Al-Tanf na sirijsko-jordanskim granicama, tvrdi Sirijska arapska novinska agencija (SANA).

SANA je rekla da su ovi teroristi tvrdili da su im naredile američke snage u Al-Tanfu, pošto su SAD trupe naredile vođi terorističke organizacije Hasanu Alkam Al-DŽazraviju, da cilja borce Sirijske arapske vojske i područje Palmira, Aerodrom T-4 i naftna polja, poput polja Al-Šaer.

„Hasan al-Vali je došao k nama i rekao mi da je bio u kontaktu s Amerikancima u Al-Tanf bazi i rekao mu da je neophodno ciljati područje Palmira i aerodrom T-4 i da će ih Amerikanci podržati oružjem, raketama i mitraljezima. Oni bi nam finansijski pomogli, podržali bi nas vozilima i podržali bi nas u svemu, a poslaće nam izviđačke letelice da nadgledaju područje Palmire “, tvrdi terorista.

Sirijska vlada je više puta ranije iznosila ove navode, uprkos odbijanju i kontraoptužbama američke koalicije.

Pogledajte OVDE snimak pada američkog lovca F-22 Raptor!

 

 

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA