Najnovije

LAZANSKI SE HITNO JAVIO IZ MOSKVE: Ambasador Srbije preneo važne vesti!

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski istakao je da su u Rusiji na snazi stroge mere izolacije i da nema nikakvog nagoveštaja otvaranja granica i početka redovnog avio saobraćaja.

Miroslav Lazanski (Foto: Medija Centar Beograd)

Lazanski je za "Pink" rekao da oko 400 državljanja Srbije želi da se vrati iz Rusije u Srbiji, ali da za sada nije poznato kada će to biti moguće. Kako je dodao, broj novozaraženih je manji od 10.000 što ohrabruje, a Rusija je na 65. mestu po broju umrlih i ukupno inficiranih koronavirusom, kojih ima oko 272.000.

Lazanski je rekao da su u Moskvi zaražene skoro 139.000 ljudi, dok su umrle 1.432 osobe, a u čitavoj Rusiji 2.546.

- Više od 50 odsto umrlih i inficiranih je u Moskvi. Nema procena kada će taj vrh biti dostignut i kada će krivulja pandemije početi da pada. Na snazi su oštre mere. Obavezne su maske i rukavice za ulazak u prodavnicu Ne rade šoping centri, hoteli, kafići, restorani, na snazi su stroge mere izolacije... - istakao je Lazanski.

Naglasio je značaj ruske humanitarne pomoći Srbiji, u momentu kada se i sama Rusija suočava sa pandemijom i ukazao da su se ruski stručnjaci posle 46 boravka u Srbiji vratili kući.

- Rusija ima ogromne kapacitete kada je u pitanju medicinsko zbrinjavanje, tih 16 novih bolnica nisu privremenog tipa, već će nastaviti da postoje i nakon pandemije, biće povećane i plate medicinskim radinicima – rekao je Lazanski.

Ukazao je da se dnevno testira više od 160.000 ljudi, a ukupno je testirano više od pet miliona stanovnika.

Ovo je scenario koji je CIA namenila Srbiji! Više o tome OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA