Najnovije

JOŠ JEDAN BEDNI POKUŠAJ MILA DA ZATRE SRPSTVO: Moguće formiranje crkve pravoslavnih Crnogoraca?!

Obnovili smo državu, pa moramo obnoviti i crkvu, ni jednoj verskoj zajednici ne pripada pravo da prisvaja tuđu imovinu, rekao je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Milo Đukanović (Foto: predsjednik.me)

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da bi Srpska pravoslavna crkva htela da upravlja Crnom Gorom i da određuje njen pravac i karakter. Na konferenciji za medije povodom dve godine predsedničkog mandata on je postavio pitanje da li je Crnoj Gori mesto u Evropi ili na drugoj strani!

- Suštinska dilema je da li država novim zakonima, usklađenim sa evropskim, treba da zameni zakone iz komunističkog vremena? Da. Zakon o slobodi veroipovesti treba Crnoj Gori i donesen je u pravo vreme. Sve što je oteto Crnoj Gori, biće joj vraćeno. Ne nudite nam te izanđale i okrvavljene formule za budućnost Balkana. Nećemo ih prihvatiti. Ni jednoj verskoj zajednici pa ni SPC ne pripada pravo da prisvaja tuđu imovinu, da se odupiru sudskoj proveri katastarskih evidencija crkvene imovine, da ne plaća porez, ilegalno uvodi sveštenike u državu. Kažu da vode ujedinjeni narod. Protiv koga? Dosta je cirkusa bilo -kazao je Đukanović, poručujući da je moguće i formiranje crkve pravoslavnih Crnogoraca!

- Obnovili smo državu, pa moramo obnoviti i crkvu. Oni za sada tu ponudu odbijaju i neće im biti prvi put ako propuste jednu šansu. U tom slučaju ostaje im da nastave da budu nacionalna crkva Srba u Crnoj Gori. Mislim da je bolje rešenje da imamo pravoslavnu crkvu koja će imati svoje vernike. U tom slučaju poradićemo ozbiljno na formiranju pravoslavne crkve naconalnih Crnogoraca jer mislim da bi svako drugačije postupanje države u odnosu na to pitanje, bilo neodgorno prema svojim građanima , rekao je Đukanović.

Stranačka knjižica danas snažnija od indeksa. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA